Home Nieuws Côte d’Azur gecontroleerd vanuit Benidorm

Côte d’Azur gecontroleerd vanuit Benidorm

3 minuten (lectuur)
494

BENIDORM. De sedert meer dan vijftig jaar beroemdste Europese stranden, de Azurenkust, Côte d’Azur, wordt sinds vorige week gecontroleerd vanuit Benidorm door Dinapsis, het innovatiecentrum van Hidraqua van de groep Suez. Het bedrijf uit Alicante heeft zijn nieuwste versie van het systeem iBeach geïnstalleerd aan de Franse zuidkust en vanuit de stad van de wolkenkrabbers controleert men nu de bezetting van de stranden via een artificieel systeem, dat in de provincie Alicante al diverse gemeentebesturen gebruiken en nu door buurland Frankrijk werd aangekocht, waar Dinapsis het strand van Marseille in ogenschouw neemt.

iBeach is het systeem van Suez dat toelaat een strand te bezoeken en alle informatie te krijgen op hetzelfde moment van contactname. Zo heeft men meteorologische informatie, de staat van het strand, de bezetting, de basisservice, de bewaking, nabije winkels, etc…

Marseille deed beroep op het bedrijf uit Alicante, omdat het systeem nu enorm nuttig is tijdens de pandemie van Covid-19. Marseille liet het systeem uitbreiden met nog meer gegevens en ook dat wordt allemaal onder controle gehouden vanuit Benidorm. Een van die uitbreidingen bestaat er in dat de badgasten via een app gelijk welk gevaar kunnen melden. Tegelijk wordt ook een staal van het water geanalyseerd die vóór 6.30 uur naar een laboratorium wordt gestuurd. Wat het weer betreft wordt iedere informatie iedere drie uur bijgewerkt en kan men kijken naar de temperatuur, vochtigheidsgraad, windrichting en –sterkte, uren van opkomen en ondergaan van de zon, hoog of laag water, watertemperatuur en sterkte van de ultraviolette stralen, eventuele kwallenplaag, uren van transport, diensten van het Rode Kruis, toiletten… en de restaurants kunnen er hun dagmenu met prijzen op zetten.

Bron: Weekblad Hallo, met dank aan Max Ruffi

Laad meer gerelateerde artikels
Laad meer artikels in Nieuws
Reacties niet meer mogelijk

Controleer ook

Nederlands Vlaamse Vereniging Calpe bereikt de kaap van 500 leden !

Op de Happy Friday van 15 juli werd het 500e lid van de NVVC ingehuldigd. Geert van Imscho…