Inicio Nieuws Guinness-kerststal weer te bewonderen in Alicante

Guinness-kerststal weer te bewonderen in Alicante

3 minuto leer
653

Op 5 december wordt de reusachtige kerststal in Alicante weer opgebouwd op het plein voor het gemeentehuis. Ze bestaat uit zes reusachtige figuren, namelijk Maria, Jozef, het kindje Jezus en de drie koningen. Het is de grootste kerststal ter wereld en ze werd dan ook opgenomen in het Guinness Book of Records, met figuren van 10 meter hoog.

De figuren werden gemaakt door de fallabouwer José Manuel García uit Alicante en kostten 230.000 euro. Maar daar komen nog eens 15.000 euro bij voor het certificaat van Guinness en het opbergen van de figuren voor de rest van het jaar. De figuren van de koningen Melchior, Gaspar en Balthasar werden vorig jaar voor het eerst toegevoegd aan de kribbe.

Maar dit is niet het enige wat van de stad Alicante een bezienswaardigheid maakt tijdens de kerstdagen. De kerstverlichting is al helemaal te bewonderen en de bloemendecoratie is te bewonderen bij het gemeentehuis, de con-kathedraal, het station van ADIF en de explanade. Op de Plaza de Calvo Sotela staat een verlichte kerststal en in iedere wijk staan kerstbomen.

Vanaf 1 december zijn er geleide bezoeken – op reservering – aan het huis van Sint Nicolaas, de patroonheilige van Alicante, op de Plaza Seneca. Op 24 december wordt dan de kerststal van La Montañeta ingehuldigd. Van 15 tot 30 december zijn er speciale kerstmarkten op de pleinen Campoamor, Argel, Navarro Rodrigo, Magallanes, Manilla, San Blas, América, Villafranqueza en Calvo Sotelo.

In de arena wordt een ijspiste aangelegd en op de Paseo Federico Soto staat van 1 december tot 12 januari een commerciële Markt met allerlei aanbiedingen. Op 27 en 28december worden concerten gegeven op de Rambla en er zijn speciale exposities, theater en workshops in het Museo de Arte Contemporáneo (MACA), Espacio Séneca, El Chalet del Ingeniero, la Torre Sarrió, Cigarreras, La Lonja del Pescado, de bibliotheek, het Archivo Municipal en het Museo de Belenes. De fanfares zorgen regelmatig met optochten door de straten voor muziek.

Cargue Artículos Más Relacionados
Cargue Más En Nieuws
Comentarios cerrados

Mira además

Engelen weigeren te vertrekken

De grote engelen die in Alicante ter gelegenheid van de eindejaarsfeesten in de straten we…