Home Home Het grootste Belgische makelaarskantoor zal 13 miljoen…

Het grootste Belgische makelaarskantoor zal 13 miljoen…

5 minuten (lectuur)
630

Het grootste Belgische makelaarskantoor zal 13 miljoen investeren in de nieuwe residentie Solimar in Alicante

Het beursgenoteerde Belgische Cofinimmo, beschouwd als het grootste makelaarskantoor van België heeft zojuist zijn eerste grote investering in Alicante afgerond. Het vastgoedbedrijf gaat maar liefst 13 miljoen euro investeren in de bouw van een bejaardentehuis op de plek van het voormalige hoofdkantoor van het Rode Kruis in de hoofdstad Alicante, aan de Avenida de Novelda.

Het residentieproject werd oorspronkelijk gepromoot door  Bitor Asset Management en Thor Private Equity Spain, maar uiteindelijk zal het het Belgisch bedrijf zijn die de investering van 13 miljoen uitvoert. Dit bedrag omvat zowel de aankoop van de grond als de bouw van het gebouw. Het rusthuis, dat volgens de plannen van Cofinimmo in 2024 zijn deuren moet openen, zal worden beheerd door de groep Solimar.

Dit zal in feite de eerste residentie van Solimar in Alicante zijn, hoewel de groep al aanwezig is in de Valenciaanse. Volgens dezelfde bronnen hebben Cofinimmo en Solimar gelijkaardige beheersovereenkomsten gesloten voor andere residenties die door de Belgische vastgoedvennootschap worden gepromoot in verschillende delen van Spanje.

Cofinimmo heeft de site verworven via een dochteronderneming en na de investering zal zij de bouwgronden betalen op basis van het voltooiingspercentage van de werken. De werken zullen naar verwachting starten in het vierde kwartaal van 2021 en de bouw van de geriatrische residentie zal naar verwachting worden afgerond in het eerste kwartaal van 2024.

Het gebouw krijgt een totale oppervlakte van zo’n 7.300 vierkante meter met een capaciteit van 150 plaatsen, zo maakte deze krant bekend. Nabij het stadscentrum en vlot bereikbaar wil Cofinimmo voor dit project een energielabel A en een definitief BREEAM ‘Excellent’-certificaat behalen. Hiervoor worden in het gebouw hoogwaardige, duurzame materialen gebruikt. “De residentie zal niet alleen integreren in zijn omgeving, maar zal hem verbeteren, dankzij een duurzame aanpak en de toegevoegde waarde van de diensten die hij zal bieden”.

Jean-Pierre Hanin, CEO van Cofinimmo, benadrukt dat “met de bouw van deze nieuwe geriatrische residentie in Alicante, we ons engagement herbevestigen voor de uitbreiding en vernieuwing van onze portefeuille van vastgoed bestemd voor de gezondheidszorg in Europa in het algemeen, en in Spanje in het bijzonder. Het is een genoegen voor ons om onze samenwerking met de Vivalto Group “, eigenaar van Solimar, uit te breiden naar Spanje.

Een portefeuille van 3.500 miljoen

Vivalto Group, een Franse familiebedrijfsgroep, bezit en beheert bedrijven die actief zijn in de gezondheidszorg. Na de oprichting in 2006 heeft het zijn geografische aanwezigheid uitgebreid door verschillende bedrijven over te nemen en te ontwikkelen in Frankrijk, België, Canada en Spanje. Het beheert momenteel geriatrische residenties met een capaciteit van ongeveer 3.000 plaatsen. In februari 2020 verwierf Vivalto Vie Solimar, opgericht in 2006, dat zeven geriatrische residenties bezit en beheert met een totale capaciteit van ongeveer 1.000 bedden in de Valenciaanse Gemeenschap.

Cofinimmo en Vivalto Group hebben hun bedrijf in België sinds 2017. Het Belgische vastgoedkantoor verwerft, ontwikkelt en beheert al meer dan 35 jaar huurwoningen. De onderneming heeft een portefeuille verspreid over België, Frankrijk, Nederland, Duitsland, Finland, Ierland, Italië en het Verenigd Koninkrijk, evenals Spanje, met een waarde van circa € 5,5 miljard. Dankzij zijn specialisatie heeft het een portefeuille van zorgvastgoed gecreëerd met een waarde van 3,5 miljard euro in heel Europa. Eind augustus had Cofinimmo een marktkapitalisatie van ongeveer 4,2 miljard euro. Bron: AlicantePlaza

Laad meer gerelateerde artikels
Laad meer artikels in Home
Reacties niet meer mogelijk

Controleer ook

Nederlands Vlaamse Vereniging Calpe bereikt de kaap van 500 leden !

Op de Happy Friday van 15 juli werd het 500e lid van de NVVC ingehuldigd. Geert van Imscho…