Home Nieuws Meer buitenlandse investeringen in regio Valencia

Meer buitenlandse investeringen in regio Valencia

3 minuten (lectuur)
471

VALENCIA. Het voor een groot deel stilleggen van de economie door de pandemie van coronavirus heeft een grote leegte achtergelaten in de beurs van de Comunidad Valenciana. Niet alleen waren er beduidend minder inkomsten, maar er waren ook de vele extra uitgaven aan voorzorgsmaatregelen op het gebied van hygiëne en andere sanitaire diensten. In de eerstvolgende maanden zal het langzaam weer op gang komen van de economie ook wel zijn sporen nalaten.

De industriële investeringen zullen in de maanden die komen van doorslaggevende aard zijn en men doet al het mogelijke om die investeringen zo snel mogelijk van de grond te laten komen. De gegevens van het ‘Valencian Investment Desk’, het bureau voor het aanbrengen van investeringen van het departement voor Economie van de Valenciaanse regering, laten echter toe om een positieve kijk te hebben op de toekomst.

Bij dit bureau kwamen dit jaar inderdaad vragen met informatie voor het ontwikkelen van 32 projecten, het dubbele van dezelfde periode afgelopen jaar. “Het is bevredigend om vast te stellen dat in de regio Valencia de crisis, veroorzaakt door Covid-19, geen terugval heeft getoond wat betreft belangstelling voor de Comunidad Valenciana, maar dat die belangstelling zelfs gestegen is,” verklaart het hoofd van het departement Economie, Rafael Climent.

Climent onderstreept het belang van de stijging van investeringen in de Comunidad Valenciana, met het doel de economische activiteit weer op gang te brengen en werkgelegenheid te scheppen in de moeilijke periode die we nu beleven. “Het gaat om projecten die uitgevoerd kunnen worden op middellange of lange termijn. Het is in ieder geval een goed teken om optimistisch te zijn voor de toekomst” zei Climent.

De meeste projecten komen uit de Verenigde Staten met zes voorziene investeringen, gevolgd door Duitsland, Argentinië, Canada, India, Turkije, Zweden, Oekraïne, Rusland, Oostenrijk, Brazilië, Armenië, Italië, Singapore, Korea, Israël en Groot-Brittannië. Acht projecten betreffen alternatieve energie, gevolgd door landbouw met zeven. Maar ook in de farmaceutische sector is er belangstelling, terwijl het residentiële toerisme niet achter blijft.

Bron: Hallo Weekblad, met dank aan Max Ruffi

Laad meer gerelateerde artikels
Laad meer artikels in Nieuws
Reacties niet meer mogelijk

Controleer ook

Het hoe en wat van klachtenformulieren in Spanje

Elk bedrijf, winkel of onderneming die een service aanbiedt tegen betaling moet in Spanje …