Home Nieuws Moraira onder de beste Europese vakantiedorpen

Moraira onder de beste Europese vakantiedorpen

2 minuten (lectuur)
39

De zomervakantie is voorbij voor de grote meerderheid. Iedereen is weer aan het werk of naar school. Na drie maanden toerisme en reizen door Europa en soms verder, genieten van de stranden, bergen of steden, kan men de balans opmaken. De mensen die gebruik maakten van de vluchten en hotels van www.jetcost.es hebben hun stem uitgebracht over de beste dorpen langs de kust, met als aanwijzing ‘de schoonheid, de vriendelijkheid van de bevolking, het gastronomische aanbod en de omgeving’. In totaal kwamen er veertien dorpen als winnaar uit de bus, waaronder Moraira, in het noorden van de provincie Alicante.

In Spanje kwamen ook Cadaqués en Combarro in Pontevedra in die top-lijst, samen met Tarifa en Sóller in Mallorca. De andere dorpen liggen in Griekenland, Italië, Engeland, Portugal, Montenegro en Frankrijk.

Vroeger een klein vissersdorpje is Moraira sinds het einde van vorige eeuw uitgegroeid tot een mondaine badplaats met de stranden van Ampolla en Portet, naast nog kleinere baaitjes. Daarnaast biedt het dorp de mogelijkheid om een tocht te maken naar de oude, gerestaureerde wachttoren op ‘Gouden Kaap’. Ook de omgeving heeft veel te bieden, vooral langs de kust, zoals de Cala Llebeig en Cala del Moraig, twee baaitjes die verbonden zijn door een smal paadje langs de klippen- Momenteel loopt in het gerestaureerde kasteel een permanente expositie over de wachttorens langs de kust ten tijde van koning Felipe II met een audiovisuele voorstelling in diverse talen over de piraten.

Laad meer gerelateerde artikels
Laad meer artikels in Nieuws
Reacties niet meer mogelijk

Controleer ook

Succesvol bezoek van Ana Sala aan NL-VL Club te Calpe!

Een 100-tal leden waren vrijdag 22 september aanwezig om de burgemeester van Calpe, Ana Sa…