Home Home Over het rijden met de wagen van iemand anders…

Over het rijden met de wagen van iemand anders…

3 minuten (lectuur)
1,638

De afgelopen dagen verscheen er in sommige Facebook-forums dat je een boete kan krijgen voor het rijden met de wagen van jouw vriend, buurman of familielid, terwijl noch de auto noch de verzekering op jouw naam staan.

Maar dit is dus niet correct. Je krijgt GEEN boete voor het rijden met een ander zijn auto, zolang de auto maar alle juiste papieren heeft (bv. Permiso de Circulación, geldige ITV en verzekeringen), en dat natuurlijk iedereen die met de auto rijdt een geldig rijbewijs heeft .

Er is weliswaar een manier om het papierwerk gemakkelijker te maken als iemand regelmatig met jouw auto rijdt, bijvoorbeeld als je niet in Spanje woont en een vriend of buurman jouw auto gebruikt.

U kunt contact opnemen met de DGT om hen te melden dat er regelmatig iemand anders met uw auto zal rijden. Dit is gunstig omdat op die manier, als er een verkeersovertreding wordt gepleegd door deze persoon die in uw auto rijdt, deze automatisch ingelicht zal worden.

Via de volgende link kan je de juiste informatie vinden:

https://sede.dgt.gob.es/es/vehiculos/comunicacion-conductor-habitual/

Het is ook belangrijk om de DGT te informeren wanneer die persoon STOPT met het regelmatig gebruiken van uw voertuig, zodat je vervolgens wel de papieren krijgt van mogelijke overtredingen.

Als iemand anders met je auto reed toen er een overtreding was en het papierwerk direct naar je toe is gegaan, kun je contact opnemen met de DGT om ze de andere persoon te laten informeren. Bekijk hier hoe je het kan doen:

https://sede.dgt.gob.es/es/multas/identifica-al-conductor-que-conducia-tu-coche/

Hoe zit het met de verzekering?

Iedereen (met een geldig rijbewijs) is verzekerd om legaal met je auto te rijden, maar je moet contact opnemen met jouw verzekeringsmaatschappij om te weten te komen welke voorwaarden er staan in jouw polis omtrent 1) personen die jonger zijn dan 26 jaar en 2) personen met een niet-eu licentie. In die twee gevallen bestaat de mogelijkheid dat de verzekeringsmaatschappij extra kosten aanrekent indien er een ongeval zou plaats vinden.

Bron: N332 Facebook

(Foto: prostooleh – www.freepik.es)

Laad meer gerelateerde artikels
Laad meer artikels in Home
Reacties niet meer mogelijk

Controleer ook

Wandelen met VIW-Costa Blanca

Twintig dapperen togen naar de Vall de Gallinera voor de bloesemtocht van de kersenbloesem…