Home Home Sierra de los Ventos

Sierra de los Ventos

4 minuten (lectuur)
131

Afstand: 13 km
Tijd:  05.45 uur


1. Begin pad: 00.45 uur
2. Kruispunt bestijging: 01.20 uur
3. Kam: 02.05 uur
4. Top: 03.15 uur

Het begin van de route is in de stad Agost, bekend om zijn aardewerk.

Vanuit het zuiden bereikt met Agost langs de A-7 en in Novelda de CV-820.

Vanuit het noorden de AP-7, vervolgens de A-70 en vanuit San Vicente de CV-820

We beginnen in het park van La Concepción en we lopen even over de rijweg CV-827, maar nemen dadelijk een weg, die we niet meer zullen verlaten voor we aan de flank van de berg komen.

Het is een heen-en-weer route, maar we gaan wel enkele kleine variaties aan brengen en we volgen in principe de wegwijzers van de PR-CV-269.

Er zijn enkele zijwegen met chalets, maar die negeren we. Als we het bewoonde gebied achter ons laten wordt die weg een pad en dat begint met vele bochten door een beboste barranco te lopen.

Links van ons zien we de berg El Cid en zo komen we op een kruising en beginnen we de beklimming. De aanwijzingen van de PR zijn duidelijk en die hoeven we maar te volgen. Regelmatig zien we palen die van op verre afstand al opvallen.

We zien in de verte een kleine witte top en we komen steeds dichterbij, tot we tenslotte op de kam van de Maigmó staan.

Dit is een goede plek om even uit te rusten en van het panorama te genieten. We zijn dicht bij de Maigmó en met een verrekijker kan men de mensen dien die op de top zijn geklommen.

Zonder enige moeilijkheid volgen we het pad naar de top van de Ventos langs een duidelijk pad. Die top wordt aangeduid met een steenhoop en hier vinden we dit keer niet dat typische witte paaltje dat op de meeste bergtoppen staat. Die top is een mooi uitzichtpunt over de stad Alicante in de verte, het profiel van de Migjorn naar het oosten, de Maigmó, de Cid… een moment om een tweede rustpauze in te lassen en de omgeving in ons op te nemen. In een gele plastic bus kan men zijn indrukken achterlaten.

Als we terugkomen, kunnen we bij punt 2 op de kaart een andere wegnemen, zodat die hele terugweg niet over hetzelfde traject loopt. Net voordat we Agost bereiken kunnen we de Arabische aquaduct gaan bezoeken. Deze aquaduct, bekend als de ‘Pont de l’Arc’ bracht tot in het midden van der twintigste eeuw het water van de bron El Bull over de Barranc Blanc naar de stad.

Laad meer gerelateerde artikels
Laad meer artikels in Home
Reacties niet meer mogelijk

Controleer ook

Het hoe en wat van klachtenformulieren in Spanje

Elk bedrijf, winkel of onderneming die een service aanbiedt tegen betaling moet in Spanje …