Inicio Nieuws Stormachtig einde van de zomer

Stormachtig einde van de zomer

3 minuto leer
867

DENIA. De zomer heeft dit jaar bruusk afscheid genomen en het laatste weekend van de vakantie minder aangenaam gemaakt voor de vakantiegangers, maar niet voor de landbouwers, die met vreugde de regen begroetten.

Zoals gewoonlijk was Denia weer de meest geteisterde stad in het gewest Marina Alta en vielen hier volgens Meteoclimac108 liter regen per vierkante meter, zodat alweer diverse straten blank kwamen te staan.

Maar ook op zee was net opletten geblazen en rond de middag werden de stranden van Denia gesloten, ditmaal niet door de schuld van coronavirus. Dat toch enkele moedigen zich daaraan niet stoorden had tot gevolg dat de leden van het Rode Kruis enkele keren dienden in te grijpen. De wachttorens werden verlaten en met quads werd een ronde gemaakt over de 12 kilometer lange stranden om de badgasten te wijzen op het gevaar en ze huiswaarts te sturen.

In Devesas, een van de stranden van Denia die altijd te lijden heeft onder een storm, was ook nu weer de schade groot. De meeste schade was nog niet hersteld na het passeren van Gloria in januari van dit jaar.

Op het pad dat van de parkeerplaats naar de cala van Els Testos in Benitatxell leidt, dienden tien jongeren geëvacueerd te worden, die door de plotselinge regen hun terugweg zagen afgesloten. Het pad was in een wildwaterstroom herschapen. In de cala Llebeig op het grondgebied van Moraira, diende een jongeman door de reddingsdiensten te worden gered omdat hij door de hevige golfslag niet meer op de oever geraakte.

De regen kwam samen met een sterke daling van de temperatuur. Zaterdag werden op vele plaatsen temperaturen gemeten die acht tot negen graden lager waren dan vrijdag. Tegelijk waren er ook rukwinden van 75 kilometer per uur, die het einde van de zomer op een onverwachte manier aankondigden.

De storm bracht ook kwallenscholen naar de kust bij Moraira en Benissa, waar de hulpdiensten verchillende mensen met kwallenpriemen dienden te behandelen en waar tijdelijk de rode vlag werd gehesen om het baden te verbieden.

Bron: Weekblad Hallo, met dank aan Max Ruffi

Cargue Artículos Más Relacionados
Cargue Más En Nieuws
Comentarios cerrados

Mira además

Engelen weigeren te vertrekken

De grote engelen die in Alicante ter gelegenheid van de eindejaarsfeesten in de straten we…