Inicio Nieuws Straatroltrap naar het oude dorp

Straatroltrap naar het oude dorp

3 minuto leer
1,386

CALP. De plannen bestaan al een hele tijd, maar de uitvoering wordt nu definitief. Het bedrijf dat de werkzaamheden moet uitvoeren voor het heraanleggen van de calle Alcalde Vicente Pastor heeft een onderhoud gehad met de inwoners van de betrokken straat om de toekomstige moeilijkheden en oplossingen voor te leggen. Het betreft de installatie van een roltrap naar het oude stadscentrum van Calp.

Het project maakt deel uit van de ‘Strategie EDUSI Revitaliza Calp’, financieel gesteund door het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling (FEDER) van de Europese Unie en heeft tot doel een beter bereik naar het oude dorp voor de voetgangers.

De calle Alcalde Vicente Pastor is een van de belangrijkste toegangen tot het historisch centrum van Calp die vanaf de avenida de Ifach een verbinding geeft met de plaza del Beato Francisco Sendra. Dan moet men via trappen naar boven, wat volgens het gemeentebestuur voor vele oudere toeristen een hinderpaal vormt.

De vertegenwoordigers van het bedrijf dat de werkzaamheden uitvoert, Categor Obras y Proyectos, heeft de inwoners geïnformeerd over de duurste fase van het project, namelijk het vervaardigen van de mechanische trap, wat ongeveer vier maanden in beslag zal nemen. Daarom zal het plaatsen pas begin volgend jaar kunnen gebeuren, in februari of maart en hoopt men dat alles geïnstalleerd is tegen de Goede Week.

Om alles nog gemakkelijker te maken zal het eerste stuk, vanaf de avenida de Ifach, worden aangelegd met een glooiende helling.

Meteen zullen ook de plavuizen en de straatverlichting vernieuwd worden, samen met de leidingen voor riolering en watervoorziening. De totale kostprijs bedraagt 180.000 euro, waarvan de helft wordt gefinancierd door de fondsen FEDER en de helft door het gemeentebestuur.

Bron: Hallo Weekblad, met dank aan Max Ruffi

Cargue Artículos Más Relacionados
Cargue Más En Nieuws
Comentarios cerrados

Mira además

Schenken van een woning in Spanje, gratis?

Artikel bijgewerkt februari 2024 Begin 2015 verschenen er berichten in de binnenlandse en …