Inicio Nieuws Veel zon, weinig deelnemers

Veel zon, weinig deelnemers

3 minuto leer
1,141

Slechts acht moedigen vergezelden de gids op een tocht door een bosrijk gebied rond Calpe (we zijn nog steeds niet gewend om Calp te zeggen). Er was zelfs een moedige deelnemer met de trein vanuit Albir gekomen, die zich had opgewarmd door vanaf het station van Calpe naar Casa Cocó te komen.

Bij dit etnologsich museum, dat onlogisch altijd gesloten is, begon dan een zonnige tocht, eerst langs de bedding van de barranco en dan een vrij steil klimmetje om de spieren los te maken. Door een bos en dan een stukje asfalt kwamen we op het hoogste punt en daarna kwam de deugddoende afdaling.

Weer een stuk bos, wat asfalt en weer een bos – wat heeft Calpe toch nog veel groen – om weer bij ons vertrekpunt te komen. Iedereen tevreden. We houden het bij de bekende stelregel: kwaliteit is belangrijker dan kwantiteit.

De dagtrip op 3 maart gaat door geringe belangstelling niet door. Maar er is een alternatief: een mooie en niet moeilijke wandeling langs de flank van de Sierra de Bernia met een picknick op een mooie plek.

Daarvoor zouden we vertrekken op de camping om 11 uur. Hoe komen we er?

Vanuit Benissa richting Pinos, tot boven bij de splitsing en dan rechts richting Jalón. Na ongeveer een kilometer is de camping aangeduid naar rechts. Voldoende parkeergelegenheid.

Vanuit Jalón en bijna boven is het natuurlijk naar links.

We kunnen daarna ook een mooie rondrit maken. Wie langs Pinos naar boven kwam, kan langs Jalón weer naar beneden en vice versa.

Hopelijk wat meer belangstelling en ik herhaal: het is helemaal niet moeilijk en geen enkele steile helling. Tot 3 maart om 11 uur daarboven.

Cargue Artículos Más Relacionados
Cargue Más En Nieuws
Comentarios cerrados

Mira además

Macro-urbanisatie Lliber voor Europees Parlement

De nieuwe urbanisatie op het grondgebied van Lliber waar het laatste jaar heel veel om te …