Home Activiteiten Deze zomer op bezoek in België?

Deze zomer op bezoek in België?

7 minuten (lectuur)
405

Kom mee op taalkamp / cultuurkamp!

1.  VIW-jongerenreis ‘Op verkenning in België’

Programma

Deze reis is voor jongeren (12 – 15 jaar) die op een leuke manier willen kennismaken met enkele must-sees van België (focus op Brussel en enkele Vlaamse cultuursteden). Geen schoolse toestanden en saaie bezoeken. Wel een onderdompeling in onze cultuur en geschiedenis op maat van jongeren. Dat betekent vooral veel zelf beleven en plezier maken!

Op het programma: een grondige verkenning van onze hoofdstad Brussel, ervaren dat naar het buitenland trekken van alle tijden is in het Red Star Line Museum in Antwerpen, moderne kunst opsnuiven in het S.M.A.K. in de wijste stad van het land (Gent dus), onder de indruk zijn van de Last Post en de duizenden soldatengraven in Ieper en een plonske nemen in onze Noordzee.

VIW werkt voor deze reis samen met Davidsfonds Cultuurreizen. Davidsfonds is het grootste cultuurnetwerk van Vlaanderen. Ze brengen mensen samen die houden van cultuur en zetten in op het samen beleven van taal, geschiedenis, erfgoed en kunst in heel Vlaanderen en Brussel.

Reisbegeleiding

Ervaren reisleider Kris Clerckx van Davidsfonds Cultuurreizen, samen met twee animatoren, neemt de jongeren mee op sleeptouw. De reisbegeleiding gebeurt in het Nederlands en Nederlands is ook de voertaal tijdens deze reis. Geen perfecte kennis van het Nederlands? Geen probleem, de reisbegeleiding en de reisgenoten zijn er om elkaar te helpen.

  • Locatie: De eerste drie nachten logeren we in het Bruegel Hostel in het centrum van Brussel en de laatste nacht logeren we in Menin Gate Group Accommodations in Ieper (of gelijkwaardige hostels) . We maken uitstappen met het openbaar vervoer naar Antwerpen, Gent, Ieper en Oostende.
  • Datum: 1-5 augustus 2022
  • Prijs: € 525 per persoon op basis van een meerpersoonskamer (meisjes en jongens slapen apart)
  • Leeftijd: 12 – 15 jaar

Even praktisch! Inschrijven doe je via de pagina van Omnia Travel. Dat is het reisagentschap van onze partner Davidsfonds Cultuurreizen. Je ontvangt na inschrijven een bevestigingsmail met de vraag om het voorschot (30%, dus 157,5 euro) over te maken. Het resterende bedrag betaal je zes weken voor de reis. Wie dat wenst, kan afzonderlijk een annulatieverzekering afsluiten, die is niet in de prijs inbegrepen. Dat mag je tijdens het boeken noteren in het veld ‘opmerkingen’.

Je zal tijdens het boeken merken dat je bij het ingeven van je adres enkel kan kiezen voor de landen België, Nederland, Frankrijk, Duitsland en GHLuxemburg. Maar jullie wonen natuurlijk over de hele wereld. Indien jouw thuisadres in een ander land is, mag je gewoon België laten staan en in het veld ‘opmerkingen’ het correcte land noteren. Onze excuses voor dit technische ongemak.

2.  VIW-taalkamp Nederlands

Programma

Taalworkshops: je werkt in kleine groepjes, gebaseerd op je taalniveau, rond thema’s zoals dieren, het weer, wie ben ik, … De workshops zijn op een leuke interactieve manier ontworpen zodat je zelfs niet merkt dat je Nederlands aan het oefenen bent.

Creatieve workshops: knutselen, video’s maken, …

Sport en spel: zowel op locatie als bezoek aan de Blaarmeersen.

Zingen: samen oefenen we liedjes in het Nederlands.

Nog nooit Nederlands gehad op school? Geen probleem! Je zal zeker niet de enige zijn. Op dit kamp helpt iedereen elkaar. We zijn van het principe dat je beter probeert te spreken en fouten maakt dan dat je niets zegt. Onze begeleiders spreken uitsluitend Nederlands, maar zoals je zal merken is dat geen probleem! Je kan altijd uitleg vragen aan de kampmanager.

  • Locatie: Nieuwen Bosch is een groen eilandje in het centrum van Gent. De deelnemers logeren er in alle rust en toch vlakbij het bruisende stadsleven van de Arteveldestad, die internationaal bekend staat voor haar rijke verleden en culturele bezienswaardigheden. Het mooie domein beschikt over sportvelden (basketbal, tennis, volleybal) en twee gymzalen. De deelnemers logeren in individuele kamers.
  • Datum: 1-5 augustus 2022
  • Prijs: € 550 € 525 (vroegboekprijs)
  • Leeftijd: 8-12 jaar

Bekijk hier enkele foto’s van de vorige editie: https://photos.app.goo.gl/4nuRLT5U243ntz336

Om uw inschrijving te bevestigen, wordt een voorschot van € 200 gevraagd. De betalingsdetails krijgt u in een bevestigingsemail toegestuurd.

COVID-garantie: Indien de inschrijving geannuleerd moet worden wegens reisbeperkingen (zoals bepaald op de website van de FOD Buitenlandse Zaken), wordt het inschrijfbedrag volledig terugbetaald.

Bron: www.viw.be

Laad meer gerelateerde artikels
Laad meer artikels in Activiteiten
Reacties niet meer mogelijk

Controleer ook

Benidorm ontwikkelt stortplaats tot nieuwe wijk

Het deelplan Ensanche Levante van Benidorm, het grootste stedenbouwkundige plan sinds vele…