Home Experten Medisch De Obesitas Unit van Hospital Clínica Benidorm helpt de patiënt met obesitas zijn/haar streefgewicht te bereiken

De Obesitas Unit van Hospital Clínica Benidorm helpt de patiënt met obesitas zijn/haar streefgewicht te bereiken

4 minuten (lectuur)
422

De Obesitas Unit biedt in hun medisch centrum alle faciliteiten en een deskundig team die de patiënt informeert en ondersteunt.

De Obesitas Unit van Hospital Clínica Benidorm heeft een team van medisch specialisten die de patiënt met obesitas helpt om hun streefgewicht te bereiken, om zo hun gezondheid en kwaliteit van leven te verbeteren.

De Directrice, Dr. Ana Paz, van Hospital Clínica Benidorm legt uit dat “deze unit tot stand is gekomen om een betere dienstverlening te geven die aangepast is aan de behoeften van de patiënt. De patiënten zijn steeds meer op de hoogte en ze weten heel goed wat ze willen. Daarom bieden wij hun een deskundig team die hun gedurende het gehele lange proces begeleidt en waarbij men meer met psychologische dan lichamelijke ups en downs kampt”.

De Obesitas Unit van Hospital Clínica Benidorm biedt in hun medisch centrum alle faciliteiten en een deskundig team die de patiënt informeert en ondersteunt.

De internist, dokter Veronica Martínez, zal de gezondheidstoestand van de patiënt beoordelen en begeleidt de patiënt gedurende het gehele proces.

Allereerst zal de internist de patiënt op haar spreekkamer informeren over de mogelijke behandelingen, de werking van de kliniek en krijgt hij/zij een beoordeling van zijn/haar gezondheidstoestand om te weten of hij/zij een kanditaat is voor een chirurgische behandeling. In dit geval zal de patiënt naar de afdeling Voeding en Diëtetiek van HCB gestuurd worden om zich fysiek voor te bereiden voor de operatie.

Na het onderzoek over de gezondheidssituatie en het voedingsprogramma vooraf aan de operatie, komt de patiënt kennis maken met de Bariatrische Chirurg dokter José Luis Estrada om de chirurgische opties te bespreken. De operatie wordt hierna gepland.

Typen laparoscopische operaties voor obesitas in HCB:

  1. Maagband
  2. Gastric-Sleeve operatie
  3. Maagomleiding
  4. Omleiding galwegen

Ongeveer 10 dagen na de operatie, is de patiënt in staat om zijn/haar nieuwe start te maken. Hiervoor, en gedurende één jaar, zal de internist de patiënt begeleiden en indien nodig, doorverwijzen naar de Psycholoog, Voedingsdeskundige en eventueel naar de Endocrinoloog om af te vallen, zijn/haar fysieke situatie te verbeteren en leert men dit in stand te houden.

Laad meer gerelateerde artikels
Laad meer artikels in Medisch
Reacties niet meer mogelijk

Controleer ook

Naar het strand zonder masker?

BENIDORM. De president van de Generalitat, Ximo Puig, deed deze zondag een belangrijke aan…