Home Experten Medisch Het ziekenhuis Hospital Clínica Benidorm helpt vrouwen met een behandeling voor urineverlies

Het ziekenhuis Hospital Clínica Benidorm helpt vrouwen met een behandeling voor urineverlies

4 minuten (lectuur)
742

De problemen van inspannings incontinentie (urineverlies in relatie met het hoesten, niezen, het tillen van gewicht of fysieke inspanning etc.) hebben gevolgen op de kwaliteit van leven van veel vrouwen. Het is niet nodig om af te zien van sociale activiteiten, als men lijdt aan urine-incontinentie, noch om te denken dat het normaal is of dat het bij de leeftijd hoort. Het is niet normaal en in de meeste gevallen kan het aanzienlijk worden verbeterd.

Urineverlies begint meestal na één of meer bevallingen. Als de aandoening niet wordt behandeld, kan de incontinentie een verergering van de klachten geven en blijft dit een probleem naast uw andere leeftijdsproblemen. Daarom biedt de dienst voor urine-incontinentie en de bekkenbodem van Hospital Clínica Benidorm gepersonaliseerde behandelingen: aangezien elke patiënt, en ook in elke leeftijdscategorie, de mate van incontinentie verschillend kan zijn, zullen de voorgestelde behandelingen per geval worden aangepast.

Dankzij de samenwerking van een multidisciplinair team: maakt de gynaecoloog die gespecialiseerd is in bekkenbodem en gynaecologische chirurgie een eerste beoordeling van de patiënt; vervolgens krijgt de patiënt hulp en een tweede mening van een revalidatiearts en zijn team van fysiotherapeuten die gespecialiseerd zijn in bekkenbodem therapieën.

Op deze manier, loopt de patiënt een heel medisch trayect af, waarbij men op elk moment kan waarnemen hoe de ontwikkelingen zijn, hoe de gezondheidstoestand is, en wat de therapeutische behoeften van de patiënt zijn:

  1. De specialist in gynaecologische chirurgie en bekkenbodem, Dr. Javier Server, beoordeelt de mate van incontinentie van de patiënt en stelt een stappenplan op.
  2. De revalidatiearts, Dr Fernando Verdú, stelt een individueel revalidatieplan voor bekkenbodem fysiotherapie met u op.

De individuele behandeling bestaat uit 20 sessies, verdeeld over drie maanden: het doel hiervan is dat het team van fysiotherapeuten  de patiënt  laat zien welke oefeningen hij/zij thuis kan doen om de tonus van de bekkenbodem te versterken. Daarnaast met een vooraf opgesteld behandelplan wordt er met de fysiotherapeuten gewerkt aan de correctie van buikoefeningen (hypopressieve abdominale gymnastiek, manuele omscholing, therapeutische massage, electrostimulatie en Biofeedback, intracavitaire mechanismen-indien nodig-, vrije oefeningen en gedrags technieken).

3. De gynaecoloog zal beoordelen of de patiënt hersteld is na de fysiotherapie behandeling, of dat de patiënt een chirurgische behandeling nodig heeft:

De operatie voor inspannings incontinentie, via de TOT techniek (TOT staat voor Tensionfree Obturatorius Tape) is een eenvoudige en effectieve ingreep die toelaat dat de patiënt na 24 uur haar dagelijkse activiteiten kan hervatten.

4.  Na de operatie is het mogelijk te starten met een eenvoudige         fysiotherapie behandeling.

5.  De specialist en de gynaecoloog bespreken samen het ontslag en de follow-up.

Laad meer gerelateerde artikels
Laad meer artikels in Medisch
Reacties niet meer mogelijk

Controleer ook

Naar het strand zonder masker?

BENIDORM. De president van de Generalitat, Ximo Puig, deed deze zondag een belangrijke aan…