Home Experten Medisch Vijfde update: Costa Blanca vanaf 15/6 naar fase III

Vijfde update: Costa Blanca vanaf 15/6 naar fase III

4 minuten (lectuur)
1,539

Sinds maandag 15/6 zit de Comunidad Valenciana en dus ook de Costa Blanca in de laatste fase op weg naar het nieuwe ‘normaal’. Dit impliceert vooral dat we ons nu vrij mogen bewegen tussen de verschillende provincies (Alicante, Castellón en Valencia) van de Comunidad Valenciana. Vanaf 21/6 kan er dan ook buiten de Comunidad Valenciana gereisd worden en kan die geplande reis naar Ikea Murcia bijvoorbeeld eindelijk doorgaan…

Fase III betekent dan ook dat we geen rekening meer moeten houden met uurroosters en dat de kinderspeeltuinen en discotheken ook terug toegankelijk zijn. De veiligheidsafstand vermindert ook van 2 naar 1,5 meter. De bars mogen op de terrassen terug 100% van de capaciteit buiten en 75% van de capaciteit binnen gebruiken als de veiligheidsafstand van 1,5 gegarandeerd wordt. De recreatiezwembaden mogen ook terug 75% van de capaciteit toelaten. Voor de gemeenschappelijke zwembaden hangt het af als de veiligheidsvoorschriften nageleefd kunnen worden. In de meeste gevallen moet iemand tijdelijk aangeworven worden die instaat voor de controle van de capaciteit en die instaat voor het desinfecteren van alles rond het zwembad.

De pretparken, aquariums en zoo’s mogen ook terug hun deuren openen tot 75% van de capaciteit. In de provincie Alicante hebben volgende parken aangekondigd dat ze terug openen: Mundomar (op 3/7), Terra Natura (op 22/6), Pola Park (ergens deze week), Río Safari Elche (15/6) en Safari Aitana (20/6). Terra Mítica en Aqualandia hebben nog geen concrete datum vooropgesteld.

En dan zijn er nog de stranden… de meeste stranden zijn intussen toegankelijk en ook wellicht het drukst bezochte strand van de Costa Blanca, dat van Benidorm, heeft zijn stranden terug opengesteld. Op grote delen van het strand staan ligzetels die gerund worden door een extern bedrijf en die betalend zijn (5€). Op andere delen van het strand (ongeveer 40%) liggen blauwe en groene (bestemd voor de oudere mensen) linten die vakken van 4x4m. vormen waar de strandgangers binnen moeten blijven. Hiervoor dient u te reserveren via een digitaal platform (www.benidorm.org) of ter plaatse bij de verantwoordelijke.

Vanaf 22/6 begint dan de periode van de nieuwe normaliteit die in príncipe zal duren tot de gezondheidscrisis voorbij is of tot er een geschikt vaccin op de markt zal zijn. Het belangrijkste gevolg is het gebruik van de mondmaskers in openbare ruimtes (ook openbaar vervoer) en op die plaatsen waar de veiligheidsafstand van 1,5 meter niet gerespecteerd kan worden. Maar om te wandelen in de vrije natuur bijvoorbeeld is het dragen van een mondmasker helemaal niet nodig al is het wel raadzaam om er eentje bij te hebben. Toeristen zijn uiteraard welkom maar ook zij dienen de maatregelen logischerwijs te respecteren.

Laad meer gerelateerde artikels
Laad meer artikels in Medisch
Reacties niet meer mogelijk

Controleer ook

Geldigheidsduur vaccinatiecertificaat en booster in België

Omwille van talrijke vragen over de huidige geldigheidsduur van het vaccinatiecertificaat …