Home Experten Verzekeringen Privé ziektekosten verzekeringen in Spanje: deel 2

Privé ziektekosten verzekeringen in Spanje: deel 2

6 minuten (lectuur)
1,512

© Sandra Van Kerckhove

In het vorige deel vroegen we ons af: hebt u wel of niet een privé ziektekosten verzekering of hospitalisatieverzekering nodig in Spanje, waarom is er een prijsverschil met de privé ziekteverzekeringen in Nederland of België en hoe kan u het best wisselen van maatschappij indien nodig. Deze keer bekijken we waarmee u rekening moet houden bij uw beslissing. Gezien de nieuwe maatregelen van de Spaanse regering op het vlak van de Sociale Zekerheid, is het misschien wel het juiste moment om eens na te gaan of u op het vlak van ziektekostenverzekeringen alles wel goed geregeld hebt.
In dit eerste deel vragen we ons af:
Hebt u wel of niet een privé ziektekosten verzekering nodig in Spanje?
Waarom is er een prijsverschil met de privé verzekeringen in Nederland of België?
Hoe kan u het best wisselen van maatschappij indien u ontevreden bent?

Wilt u een keuze maken uit het grote aanbod, privéverzekeringen, dan moet u rekening houden met een aantal zaken:

  • Een goede gezondheid is primordiaal in het leven, de juiste ziektekostenverzekering of hospitalisatieverzekering zorgt voor financiële en mentale rust in Spanje.
  • Meestal is er een wachttijd voor bepaalde behandelingen, tenzij u overstapt van de ene privé verzekering naar de andere.
  • Meestal worden mensen met ernstige pre-existenties (Chronische ziektes, ernstige diabetes, aids, hartkwalen, extreem overgewicht, recente kankerpatiënten, transplantatiepatiënten,..) geweigerd.
  • Meestal worden vooraf bestaande problemen en hun gevolgen uitgesloten.

Dit betekent niet dat deze verzekering afsluiten niet interessant is als u al een gezondheidsprobleem heeft, want u bent uiteraard wél gedekt voor de duizenden andere problemen of ziektes die zich kunnen voordoen. Wat wél belangrijk is, is dat u zich hiervan bewust bent bij het afsluiten van de polis en dat uw verzekeringsagent u hier correct en gedetailleerd over informeert.

Te dikwijls krijg ik opmerkingen van dokters, verzekeringsmaatschappijen en klinieken dat de verzekerden helemaal niet weten wat hun polis inhoudt. Het vreselijke is dat ze dit pas vaststellen op het moment dat ze een ernstig gezondheidsprobleem hebben. Besef het belang van het hebben van een verzekeringsagent die u adviseert en informeert in uw taal, die u duidelijk de sterke en zwakke punten van de verschillende mogelijkheden voorlegt. En vergeet nooit: what you pay is what you get!

Opgelet!
Hebt u reeds een privéziekteverzekering in Spanje en wenst u over te stappen naar een andere polis, een andere maatschappij, of naar een andere agent binnen dezelfde maatschappij? dan is het nú het ideale moment om u hierover verder te gaan informeren. Het is immers zo dat de meeste ziektekostenpolissen de vervaldag hebben op 31/12. Gezien de officiële opzegtermijn 2 maanden is, kan dit alles best geregeld zijn in oktober. Stapt u over naar een andere maatschappij, zorg er dan wel voor dat de nieuwe maatschappij, uw wachttijd laat wegvallen, en (héél belangrijk) u garandeert dat indien u een nieuw gezondheidsprobleem zou hebben tijdens de maanden november of december, dat zij deze problemen niet uitsluiten in de nieuwe polis. Deze garantie is uiterst belangrijk, zou u iets overkomen in de laatste 2 maanden van het jaar.

Het is niet eenvoudig een keuze te maken uit het grote en dikwijls onoverzichtelijke aanbod op de Spaanse markt. Verschillende maatschappijen, verschillende producten, verschillende mogelijkheden,, verschillende leeftijdsgrenzen… Afhankelijk van de regio waar u verblijft, is het ene product interessanter dan het andere. Stel u wenst een ziektekostenverzekering of hospitalisatieverzekering en woont eerder in het binnenland van de Costa Blanca, dan zijn bepaalde producten minder van toepassing.

In ons volgend artikel gaan we hier dieper op in!

Laad meer gerelateerde artikels
Laad meer artikels in Verzekeringen
Reacties niet meer mogelijk

Controleer ook

Uw verzekering in Bitcoins betalen? Het kan bij Segurantis

Betalen met Crypto? We kunnen er niet meer naast kijken en ergens lezen of horen we er van…