Inicio Nieuws 500 dieren met honger

500 dieren met honger

4 minuto leer
1,310

BENIDORM. De dierentuin Safari Aitana is gesloten vanwege de coronacrisis. Dat betekent dat er ook geen inkomsten zijn en dat heeft als gevolg dat het moeilijk is om het eten voor de 500 aanwezige dieren te betalen. Er is een campagne opgestart om geld in te zamelen. De noodtoestand is ook van invloed op de dierentuin in Safari Aitana in Penàguila.

De deuren zijn gesloten en dat betekent dat er dus ook daar geen inkomsten zijn. Het bedrijf dat de dierentuin runt zit met de handen in het haar want de 500 aanwezige dieren moeten wel allemaal gevoerd worden. Ze overwegen een nieuwe hypotheek af te sluiten als de sluiting nog lang doorgaat. Voor nu zijn ze met een campagne begonnen om geld in te zamelen. Mensen kunnen een donatie doen of nu alvast entreebewijzen kopen voor als het park weer open gaat. Daarmee is inmiddels al 3.000 euro opgehaald. Diverse gemeenten in de buurt zetten zich nu ook in om geld in te zamelen zodat de tijgers, olifanten, giraffen, leeuwen, kamelen en een lange lijst van andere diersoorten in ieder geval niet van de honger om hoeven te komen.

Montse Alcaraz is de leidinggevende in de dierentuin, ze legt uit dat het in eerste instantie de bedoeling was een krediet aan te vragen. “Onder de huidige omstandigheden is dat tamelijk ingewikkeld en we weten niet wanneer het geld dan binnenkomt. Daarom hebben we een campagne opgezet met als doel 10.000 euro binnen te halen. Mensen kunnen geld doneren of alvast een entreebewijs kopen. We hebben het personeelsbestand inmiddels ook fors teruggebracht via de tijdelijke werkloosheidsregeling. Dat was absoluut geen makkelijke beslissing” aldus Montse. Volgens haar is de reactie positief. “Er zijn diverse bedrijven en particulieren, vooral vaste klanten, die een bijdrage leveren. We hebben inmiddels 3.000 euro opgehaald.”

De samenwerkingsverbanden tussen de gemeenten, de Mancomunidad l’Alcoià y El Comtat en de Mancomunidad Xarpolar, hebben al hun leden gevraagd om de informatie over de entreebewijzen te verspreiden. Voor de voorverkoop van de toegangskaartjes krijgt men een korting. Vice-voorzitter van de Mancomunidad Xarpolar Quico Fenollar hoopt dat op deze manier in ieder geval één van de bedrijven die de klappen krijgt van deze crisis geholpen kan worden. “De dieren kunnen in ieder geval te eten krijgen en door de voorverkoop van entreebewijzen wordt ook de toekomst gegarandeerd. Dat is ook goed voor het toerisme.

Bron: Weekblad Hallo, met dank aan Max Ruffi

Cargue Artículos Más Relacionados
Cargue Más En Nieuws
Comentarios cerrados

Mira además

Engelen weigeren te vertrekken

De grote engelen die in Alicante ter gelegenheid van de eindejaarsfeesten in de straten we…