Home Nieuws Gratis voetbal kijken met een drone

Gratis voetbal kijken met een drone

3 minuten (lectuur)
562

ALICANTE. Voor voetbalwedstrijden, die door de televisie worden uitgezonden, maakt men ook gebruik van een drone, die het spel vanuit de lucht kan laten zien. Het is een normaal verschijnsel. Maar enkele weken geleden merkte men in Alicante, bij een thuiswedstrijd van de ploeg Hércules uit de hoofdstad, dat daar ook een drone boven het veld zweefde en de wedstrijd volgde, zonder dat er van een uitzending op televisie sprake was. Veel aandacht werd er toen nog niet aan gegeven.

Maar een week later speelde Novelda een thuiswedstrijd en hier zag men twee drones boven het veld het spel volgen. De directie van de club stelde zich in verbinding met de Guardia Civil, maar toen die wagens ter plaatse kwamen en parkeerden, verdwenen ook de apparaten, zodat niets kon worden vastgesteld.

De wagen was echter aan het rollen. De Guardia Civil nam contact met andere stadions en het bleek dat het een nieuwe mode was om met een eigen drone de wedstrijd te volgen, niet alleen in de provincie Alicante.

De Nationale Voetballiga werd daarover geïnterpelleerd en heeft daarom besloten om in de stadions systemen te plaatsen om deze illegale drones op te sporen en te neutraliseren. De systemen zullen bediend worden door particulier veiligheidspersoneel, met supervisie van de veiligheidsdiensten van de staat.

Dit staat in een akkoord tussen het ministerie van Binnenlandse Zaken en de Liga, om de veiligheid in bepaalde stadions te waarborgen vanwege het risico dat bestaat om deze apparaten toe te laten tijdens en wedstrijd. Het is de Liga die de kosten zal dragen van deze acties. Men vreest dat het voorbeeld van de provincie Alicante al snel in de rest van het land zal verschijnen.

Op dit ogenblik is er in Spanje wel een wetgeving over het gebruik van drones, maar die is vrij gecompliceerd en vertoont vele hiaten.

Bron: Hallo Weekblad, met dank aan Max Ruffi

Laad meer gerelateerde artikels
Laad meer artikels in Nieuws
Reacties niet meer mogelijk

Controleer ook

6 en 8 december: nationale feestdagen

Dit jaar vallen twee nationale feestdagen op dagen die een lange brug kunnen betekenen, na…