Home Nieuws Vrije AP-7 een succes

Vrije AP-7 een succes

2 minuten (lectuur)
2,375

ALICANTE – Na veertig jaar tol te hebben betaald, kunnen de automobilisten vanaf begin dit jaar gratis gebruik maken van de autosnelweg AP-7 tussen Alicante en Tarragona. Het resulteert volgens de eerste onderzoekingen in een stijging van 119% van het verkeer op die snelweg tussen Alicante en Valencia, dit volgens gegevens van het Ministerie van Dienstverlening. In januari van dit jaar steeg het gemiddelde aantal voertuigen op dit traject van 12.783 naar 28.055 per dag.

Wat het totale traject van de vrije snelweg, tussen Alicante en Tarragona betreft, steeg het verkeer met 71%. Op de alternatieve wegen daalde het verkeer met ongeveer 30%. Dit is vooral merkbaar langs de N-332 bij Benidorm en Villajoyosa, waar het verkeer met 61% verminderde.

Het Ministerie schat dat het vrij maken van de AP-7 voor de inwoners van de Comunidad Valenciana een besparing betekent van 300 miljoen euro per jaar  en dat rijden in deze regio nu 93% goedkoper is geworden. Het Ministerie zal vanaf nu ook instaan voor het onderhoud waarvoor 21 miljoen euro wordt geïnvesteerd.

Intussen werd er op verschillende plaatsen reeds begonnen met de afbraak van de infrastructuur zoals in Alicante en Benidorm.

Bron: Weekblad Hallo, met dank aan Max Ruffi

Laad meer gerelateerde artikels
Laad meer artikels in Nieuws
Reacties niet meer mogelijk

Controleer ook

Benidorm ontwikkelt stortplaats tot nieuwe wijk

Het deelplan Ensanche Levante van Benidorm, het grootste stedenbouwkundige plan sinds vele…