Home Nieuws Wandelen met Vlamingen in de Wereld Costa Blanca

Wandelen met Vlamingen in de Wereld Costa Blanca

3 minuten (lectuur)
406

Een kleine groep trok afgelopen donderdag door het bos van Benitatxell en leerde de smalle bospaadjes kennen. Een ontmoeting met een hondenfamilie en een groepje fietsers op een mountain bike is op die smalle paadjes wel een klein avontuur, maar het verhoogde de verrassing.

Zoals eerder aangekondigd gaat de volgende wandeling door in de kersenvallei, de Vall de Gallinera, gekoppeld aan een autotocht.

Het enige probleem is het parkeren en dat moeten we doen in Benialí, het ‘hoofddorp’ van de vallei. We zullen de tocht organiseren op zondag 26 maart en we komen bijeen bij het binnenrijden van de vallei, waar in grote letters het woord ‘Vall de Gallinera’ staat aangeduid. Hier zullen we proberen om iedereen in zo weinig mogelijk auto’s onder te brengen, zodat het parkeerprobleem minder wordt.

We rijden dan verder de vallei in en parkeren in Benialí.

Van daar doen we een stukje van de wandeling van de acht dorpen tot in Carroja en keren langs een andere weg terug. Eten in restaurant of picknick in Beniali.

Daarna rijden we de hele vallei door en keren terug langs Vall d’Alcalá, met bezoek aan de ruïnes van het laatste moorse dorp Adzubieta. Na een stop op het uitzichtpunt van de Xap, dalen we weer af naar Benialí, vanwaar we terugkeren naar de parkeerplaats waar de auto’s staan.

De bijeenkomst is om 10 uur. Vanaf de kust nemen we de CV-700 naar Pego en verder langs Adzubia naar de Vall de Gallinera. In verband met eten in een restaurant is het wel verplicht dit te melden vóór17 maart op:

Spanje.boeken@gmail.com of telefonisch op 609 630 312

Laad meer gerelateerde artikels
Laad meer artikels in Nieuws
Reacties niet meer mogelijk

Controleer ook

Succesvol bezoek van Ana Sala aan NL-VL Club te Calpe!

Een 100-tal leden waren vrijdag 22 september aanwezig om de burgemeester van Calpe, Ana Sa…