Inicio Nieuws Wie gaat mee met de bloesemtocht op 26 maart?

Wie gaat mee met de bloesemtocht op 26 maart?

3 minuto leer
764

De amandelbloesem in de Jalónvallei was jaren lang een grote trekpleister in februari. Een ziekte heeft echter lelijk huis gehouden en de amandelboomgaarden zijn bijna allemaal verdwenen. Maar er is nog een andere feeërieke bloesem, namelijk die van de kersenbomen en het centrum van deze kersen ligt in de Vall de Gallinera.

Wij organiseren daarom een autotocht-wandeling in deze prachtige vallei, die op het nippertje gespaard bleef van de grote brand die de bossen in de nabijgelegen Vall d’Ebo en Vall d’Alcalá teisterde. Het enige probleem is het parkeren en dat moeten we doen in Benialí, het ‘hoofddorp’ van de vallei. We zullen de tocht organiseren op zondag 26 maart en we komen bijeen bij het binnenrijden van de vallei, waar in grote letters het woord ‘Vall de Gallinera’ staat aangeduid. Hier zullen we proberen om iedereen in zo weinig mogelijk auto’s onder te brengen, zodat het parkeerprobleem minder wordt.

We rijden dan verder de vallei in en parkeren in Benialí.

Van daar doen we een stukje van de wandeling van de acht dorpen tot in Carroja en keren langs een andere weg terug. Eten in restaurant of picknick in Beniali.

Daarna rijden we de hele vallei door en keren terug langs Vall d’Alcalá, met bezoek aan de ruïnes van het laatste moorse dorp Adzubieta. Na een stop op het uitzichtpunt van de Xap, dalen we weer af naar Benialí, vanwaar we terugkeren naar de parkeerplaats waar de auto’s staan. De bijeenkomst is om 10 uur. Vanaf de kust nemen we de CV-700 naar Pego en verder langs Adzubia naar de Vall de Gallinera. In verband met eten in een restaurant is het wel verplicht dit te melden vóór17 maart via hugorenaerts1@gmail.com

Cargue Artículos Más Relacionados
Cargue Más En Nieuws
Comentarios cerrados

Mira además

Macro-urbanisatie Lliber voor Europees Parlement

De nieuwe urbanisatie op het grondgebied van Lliber waar het laatste jaar heel veel om te …