Home Nieuws De schande van Benidorm

De schande van Benidorm

3 minuten (lectuur)
969

Een massa toeristen wordt dagelijks met de bus vanaf de luchthaven of andere Spaanse steden naar Benidorm gevoerd en stapt uit in het ooit als model voor and ere steden gebouwde busstation. De eerste indruk is echter een schok. Vuiligheid, gebroken glas, lege winkelpanden, dode boompjes en planten, liften en roltrappen die niet functioneren… het busstation lijkt meer een gebouw in een verlaten stad dan dat van de toeristische hoofdstad van de Costa Blanca.

Men moet even door dit spookgebouw dwalen om zich een indruk te kunnen opdoen van dit centrale station, dat pas in de zomer hier en daar leven laat zien.

De honderden reizigers die hier dagelijks gedropt worden trekken de ogen open. “Waar ben ik?” lees je in die ogen. Het beeld dat iedereen heeft van Benidorm is het beeld van een stad die bruist van het leven. Maar de reiziger blijft hier verstoken van de service die hij of zij verwacht.

Het busstation werd gepland als een centrum met alle mogelijkheden voor de reiziger die vertrekt of aankomt, maar het enige dat open is is een gymnasium en een hotel en nu de zomer er aankomt en het aantal reizigers verdriedubbelt ziet men ook hier en daar dat iemand zijn winkel schuchter opent. Maar dat gebeurt temidden van opgestapeld vuilnis, want onderhoud is er evenmin.

Het busstation werd geopend in 2007 en de concessie is in handen van de industrieel Enrique Ortiz, die in conflict ligt met het gemeentebestuur. De oorzaak ligt in de uitspraak van het hoogste gerechtshof dat in 2012 het contract annuleerde en sindsdien bekommert niemand zich meer om het gebouw en in afwachting van een akkoord verloedert het station dagelijks meer en meer.

Laad meer gerelateerde artikels
Laad meer artikels in Nieuws
Reacties niet meer mogelijk

Controleer ook

70 jaar Moros y Cristianos in Villajoyosa

Voor het tweede opeenvolgende jaar zullen de feesten van ‘Moros y Cristianos’, één van de …