Home Nieuws Gratis geleide bezoeken aan Alicante

Gratis geleide bezoeken aan Alicante

4 minuten (lectuur)
941

ALICANTE. Het gemeentelijk Patronaat voor Toerisme en Stranden van de stad Alicante zal als toeristische attractie deze zomer gratis geleide bezoeken aan de stad organiseren. Het is een initiatief binnen het Strategisch Plan van de stad om de economische crisis in de sector, veroorzaakt door covid-19, op te vangen. De wethouder voor Toerisme, Mari Carmen Sánchez, verklaarde dat “met dit nieuwe aanbod wil men het collectief van de professionele toeristische gidsen steunen, een collectief dat door de alarmtoestand sterk werd getroffen. Daarnaast kunnen we het toerisme in de stad sneller op gang brengen door het aanbieden van deze gratis geleide bezoeken.”

De wandelingen door de meest emblematische zones van de stad beginnen op 1 juli en vinden iedere dinsdag en zondag plaats met vertrek om 11 uur bij het bureau voor Toerisme in het gemeentehuis en duren twee uur. De gidsen leiden groepen van maximum twintig personen, die aan alle veiligheidsnormen moeten voldoen, die mondmaskers moeten dragen en de gewenste onderlinge afstand behouden.

Men biedt de toeristen en bezoekers drie verschillende routes aan en de bedrijven die voor deze rondleidingen zorgen – Esoc, Tramuntana, Turiguias, Bluemed Tours en Esatur – krijgen een beurtrol. Inschrijven voor deze geleide routes kan via een formulier op de internetpagina van het Patronaat voor Toerisme en Stranden  ( www.alicanteturismo.com ).

De aangeboden routes zijn:

– Alicante en zijn geschiedenis, langs plekken die belangrijk waren in de geschiedenis van de stad, zoals het gemeentehuis, de basiliek van Santa María, de Explanada de España, het Centro Labradores 15, de co-kathedraal van San Nicolás (onze Sinterklaas is de patroonheilige van Alicante), het museum voor Water en de Pozos de Garrigós.

– Alicante en zijn traditie, met een bezoek aan het feestmuseum, de overdekte markthal, de wijk Santa Cruz, de Rambla de Méndez Núñez, Raval Roig, de Plaza de Gabriel Miró met zijn monumentale bomen en het oude centrum.

– Alicante en zijn tuinen brengt de toerist langs de Paseito de Ramiro, de Explanada de España, het Portal de Elche, de Paseo de Canalejas, de Paseo Conde de Vallellano, de Paseo Dr. Gadea, de Plaza Calvo Sotelo, de Plaza de la Montañeta en de Plaza Ruperto Chapí.

Bron: Hallo Weekblad, met dank aan Max Ruffi

Laad meer gerelateerde artikels
Laad meer artikels in Nieuws
Reacties niet meer mogelijk

Controleer ook

Mooie wandeling langs de oever van de rivier Bullent

Zestien Vlamingen gingen dinsdag op stap door het natuurpark van de Marjal, tussen Pego en…