Inicio Nieuws Portugees oorlogsschip weer bij kust Alicante

Portugees oorlogsschip weer bij kust Alicante

2 minuto leer
429

Het gevreesde Portugese Oorlogsschip wordt weer waargenomen langs de kust van de provincie Alicante. Deze ‘kwal’ komt regelmatig in het voorjaar onze kust bezoeken en sinds eind april werden er reeds diverse exemplaren gezien langs de kust van El Campello, La Vila en Dénia.

Indien men dit dier ontdekt, en zeker wanneer men er door gestoken wordt, is het raadzaam het noodnummer 112 te bellen.

Het Portugees oorlogsschip wordt vaak ten onrechte als kwal aangeduid. Dit kan tot een verkeerde behandeling van de beten leiden, aangezien het gif van poliepen van een andere samenstelling is dan dat van een schijfkwal. Het gif doodt meestal niet, maar veroorzaakt wel veel pijn, en eventueel koorts, een shock, en ademhalingsproblemen. Toch overleven sommige zwemmers een ontmoeting met het Portugees oorlogsschip niet, niet in de laatste plaats door het gevaar in het water in de tentakels verstrikt te raken, verlamd te raken en te verdrinken.

Een tweede kennismaking kan bovendien resulteren in een allergische reactie op het gif. De reactie, een anafylactische shock, is een acute en in principe levensbedreigende allergische reactie op een lichaamsvreemde stof. Hierdoor wordt een hevige immuunreactie van het lichaam op gang gebracht. De naam werd in de zestiende eeuw door ontdekkingsreizigers gegeven. De vorm van het dier doet denken aan Portugese karvelen.

Cargue Artículos Más Relacionados
Cargue Más En Nieuws
Comentarios cerrados

Mira además

Het duurste dorp van de Costa Blanca

De statistieken liegen er niet om. Ze wijzen uit dat wonen in Teulada-Moraira het duurste …