Inicio Nieuws Reuzesoldaat van Xian op de Explanada

Reuzesoldaat van Xian op de Explanada

2 minuto leer
299

De expositie over de cultuur van de dynastieën Qin en Han in China, met als grote trekpleister enkele soldaten en een paard uit het massagraf van Xian in het provinciaal archeologisch museum, is een votreffer. Het is en van de meest bezochte exposities in het MARQ en die blijft nog tot januari 2024.

Maar zo’n krijger is niet alleen meer in het museum te zien. Een vergroot exemplaar met een hoogte van elf meter hoogte,sokkel inclusief, wordt geplaatst op de bekende Explanada. Het is het werk van de falla-artiest José Manuel García Patxi, die met vijf andere fallabouwers samenwerkte om deze soldaat te vervaardigen in metaal en polyester, om weerstand te kunnen bieden aan de weersomstandigheden.

Er werd aan deze replica van een soldaat, die in ‘levende lijve’ te zien is in het museum, drie maanden gewerkt in het atelier van de artiest in San Vicente del Raspeig. De voorzitter van de provinciale deputatie, Carlos Mazón, was een van de eersten om het werk te komen bewonderen.

De tentoonstelling in het MARQ beleeft ondertussen hoogtepunten met gemiddeld meer dan 1000 bezoekers per dag, momenteel een van de drukst bezochte exposities in Spanje. Vele voorwerpen die hier werden samengebracht beleven een ‘wereldpremière’, want het is de eerste maal dat ze China verlaten. In totaal werden hier 120 stukken samengebracht uit negen Chinese musea, waaronder de beelden van negen soldaten. Deze soldaten werden in 1987 door de UNESCO opgenomen in het Werelderfgoed.

Cargue Artículos Más Relacionados
Cargue Más En Nieuws
Comentarios cerrados

Mira además

Het duurste dorp van de Costa Blanca

De statistieken liegen er niet om. Ze wijzen uit dat wonen in Teulada-Moraira het duurste …