Home Nieuws Rouwplechtigheid n.a.v. overlijden Herwig Waterschoot

Rouwplechtigheid n.a.v. overlijden Herwig Waterschoot

4 minuten (lectuur)
831

Herwig Waterschoot
14.9.1947 – 1.11.2019

Herwig was de vorige vertegenwoordiger van Vlamingen in de Wereld Costa Blanca. Samen met zijn echtgenote Jeannine was hij gedurende 12 jaar de drijvende kracht achter VIW Costa Blanca. Hij was de grondlegger van de website, de Vlaamse Dag en de minicongressen.

De uitvaartplechtigheid vond plaats op zondag 3 november om 12 uur in het rouwcentrum van Villajoyosa. Het was een mooie plechtigheid in het bijzijn van zijn naaste familie en vrienden. De muziek werd opgeluisterd door Roland Serpierre terwijl foto’s van Herwig geprojecteerd werden. Dhr. Willy Leeman, ex-consul en goede vriend van Herwig zorgde voor een mooi afscheid met de volgende tekst:

Lieve Jeannine, vooreerst ons diepste medeleven en steun op dit moeilijke moment in je leven, het plotse heengaan van uw dierbare echtgenoot.

Vrienden hier aanwezig… dank jullie voor jullie komst om een laatste groet te brengen aan iemand, die zonder veel poeha iets enorms betekend heeft voor onze Vlaamse gemeenschap in de provincie Alicante, jij Herwig… samen met je wederhelft, vormden het duo dinamico.

Een dag na mijn aankomst in Alicante, om mijn functies van Consul van België op te nemen, ontmoette ik jullie beiden op 21 juli 2008 voor het eerst op het feestmaal van Las Amistades Belgas de Levante in Calpe.

Enkele weken later bezocht jij mij in het Consulaat voor een interview en wat bleek, wij volgden onze humaniorastudies in dezelfde school van de Broeders van Liefde in Sint-Niklaas wat onmiddellijk een dichtere band schepte.

Sedertdien groeide er iets tussen ons. Jij was de stille werker, een beetje bescheiden … met Jeannine aan je zijde, zij wel duidelijk meer extravert.

Maar wat voor een erfenis heb jij nagelaten. 12 jaar lang was jij de stuwende kracht als vertegenwoordiger van VIW, er kwam een website en een wekelijkse nieuwsbrief maar de kers op de taart was de opstart van de Vlaamse Dag en de bijhorende seminaries… tot op vandaag nog steeds een succes.

Ook toen het Consulaat dreigde gesloten te worden heb jij met een speciale website honderden reacties van protesterende landgenoten verzameld die overgemaakt werden aan onze Minister van Buitenlandse Zaken… en jij was prominent aanwezig op de impressionante volksbetoging aan het Consulaat… Dit is nogmaals een uitzonderlijke bijdrage geweest met als resultaat… het Consulaat bestaat nog steeds.

Over de overledenen niks dan goed maar in jouw geval is dat niet moeilijk.

Met pijn in het hart zeg ik U

VAARWEL MIJN VRIEND… WIJ ZIEN ELKANDER WEER

WANNEER DE LENTE KOMT IN ‘T LAND, ZIEN WE ELKANDER WEER. Jeannine, veel sterkte  wij delen in jouw leed.

Laad meer gerelateerde artikels
Laad meer artikels in Nieuws
Reacties niet meer mogelijk

Controleer ook

Benidoleig: de grot van de schedels

Regelmatig plaatst VIW-Costa Blanca een artikel over een architectonisch of natuurmonument…