Home Nieuws Schilderachtigste straat van Calpe slachtoffer van fanatici

Schilderachtigste straat van Calpe slachtoffer van fanatici

3 minuten (lectuur)
610

De meest gefotografeerde straat van Calpe was het onderwerp van een ingreep door fanatici. De bekende trappen van de calle Puchalt, beschilderd in de Spaans kleuren, kreeg enkele nachten geleden een ander uitzicht. Het geel in het midden van de straat werd met rood overschilderd. Volgens de partij Vox is dit het werk van een Catalaanse organisatie en noemde het een ‘aanslag en vandalisme in de hoogste graad’.

Enkele maanden geleden werden ook banken langs de strandpromenade op die manier herschilderd, maar de volgende dag bracht het gemeentebestuur zelf op deze banken de kleuren van de Spaanse vlag aan.

Vox herinnerde er aan dat deze straat het symbool is van het oude centrum van Calp (en nog niet voorzien van een roltrap, n.v.d.r.) en bekend is in de hele wereld door de talrijke foto’s op de sociale netten. Deze ingreep betekent een aanslag op de ‘populariteit, het typische en kleurrijke en de trots van de calpinos’, zo zei de woordvoerder.

De vinger wordt uitgestoken naar de organisatie Arran, een extreem linkse jeugdbeweging die de Catalaanse afscheiding steunt en Vox eiste een grondig onderzoek om de schuldigen op te sporen en te straffen. De woordvoerder laakte verder het langzaam optreden van het gemeentebestuur, dat dadelijk maatregelen had moeten nemen om de originele kleuren aan te brengen.

Er kwam nog meer kritiek naar het gemeentebestuur, namelijk dat op de feestdag van de Comunidad Valenciana de Spaanse vlag op de Plaza de Colón voor één dag werd vervangen door de Valenciaanse vlag, terwijl het normaal zou geweest zijn dat de twee vlaggen ‘broederlijk’ naast elkaar zouden wapperen.

Volgens de woordvoerder van Vox komt de actie in de calle Puchalt niet van een beweging in Calp zelf, maar van Catalaanse separatisten uit dorpen in de omgeving.

We vergeten niet dat in Catalanse schoolboeken, ondertussen verboden door de regering maar nog steeds in gebruik, de Comunidad Valenciana wordt gerangschikt bij de ‘Países Catalanes’.

Bron: Costa Blanca Nieuws

Laad meer gerelateerde artikels
Laad meer artikels in Nieuws
Reacties niet meer mogelijk

Controleer ook

Benidorm ontwikkelt stortplaats tot nieuwe wijk

Het deelplan Ensanche Levante van Benidorm, het grootste stedenbouwkundige plan sinds vele…