Inicio Nieuws Zomerse palmprocessie

Zomerse palmprocessie

1 minuto leer
893

De palmprocessies die zondag door de straten trekken, zullen dit doen onder een zomerse zon. Het nationaal weerinstituut verwacht langs de kust van Alicante temperaturen tot 28 graden en in het binnenland tot 24. Regen moeten we volgende week niet verwachten, hoe hoognodig die ook is langs de Costa Blanca wil men geen rampzalige zomer tegemoet gaan met watergebrek en restricties.

De palmprocessie van Elche werd verklaard tot Evenement van Internationaal Toeristisch Belang. Maar in ieder dorp en in iedere stad houdt men wel een palmprocessie ter herinnering aan de intocht van Jezus in Jeruzalem. In Elche worden niet alleen de gewone gebleekte palmtakken meegedragen door de duizenden deelnemers, maar ook de kunstwerkjes in palmbladen, dé specialiteit van de stad. Jaarlijks wordt zo’n kunstpalmtak geschonken aan de paus en de koning. In de luchthaven van Alcante ziet men enkele van deze kunstig gevlochten palmtakken.

Opletten wie zich op weg begeeft! De Algemene Directie voor Verkeer verwacht in de provincie Alicante 600.000 wagens op de weg vanwege het verlengde weekend met het prachtige weer.

Cargue Artículos Más Relacionados
Cargue Más En Nieuws
Comentarios cerrados

Mira además

Villajoyosa, de beste “geheime” bestemming van Europa

Een ranking van de beste ‘geheime’ bestemmingen in Europa in 2024, uitgewerkt door Europea…