Inicio ebooks over Spanje Spiegeltje aan de wand

Spiegeltje aan de wand

2 minuto leer
1,121

Manu de Tremerie

Verschijningsjaar: 2012

Dit e-book is een bundeling van de columns van Manu de Tremerie, die van december 2010 tot november 2012 verschenen op deze website. 

Manu de Tremerie werkte zijn hele carrière bij Het Volk. Verscheidene jaren was hij stadsjournalist in Gent. Daarna werd hij gerechtsverslaggever en dat bood hem de gelegenheid van op de eerste rij talrijke spraakmakende assisenprocessen mee te maken. Zoals destijds dat van de Gentse onderzoeksrechter Guy Jespers, die beschuldigd werd van o.m. moord op zijn vrouw, roofoverval en verboden wapenbezit. 
Manu de Tremerie houdt ook veel van de Costa Blanca, en komt er elk jaar enkele keren de gezonde lucht opsnuiven. 

De titel ‘Spiegeltje aan de wand’ doet eerst en vooral denken aan de jaloerse stiefmoeder van Sneeuwwitje. Elke dag stelde ze haar spiegelbeeld de vraag of zij nog de mooiste van het land was. Over haar gaat het hier natuurlijk niet. Hoewel sprookjes vaak een afspiegeling bieden van het echte leven, is het leven zoals het zich elke dag afspeelt helemaal geen sprookje. Niet in Spanje en niet in België. En zeker niet in deze tijden. Meteen zijn we bij het opzet van deze ‘stukjesschrijver’. Met name in, bij deze gelegenheid hier gebundelde, tweewekelijkse columns ‘Vlamingen in de Wereld’ aan de Costa Blanca een actuele weerspiegeling brengen van het leven in de stad of de streek die ze tijdelijk of voorgoed achter zich hebben gelaten. Met als onderliggende gedachte dat een spiegel alleen de feiten weergeeft. 
Veel leesplezier. 
M.D.T.

Download ebook
Cargue Artículos Más Relacionados
  • Romeins Spanje

    Herwig Waterschoot Verschijningsjaar: 2016 Spanje is buiten Italië het Europese land met d…
  • Reizigers in Spanje

    Herwig Waterschoot Verschijningsjaar: 2014 Reisverslagen van auteurs, romantici en avontur…
  • Stierenvechten is een kunst

    Herwig Waterschoot Verschijningsjaar: 2012 ‘Stierenvechten is een kunst’ besch…
Cargue Más En ebooks over Spanje
Comentarios cerrados

Mira además

Romeins Spanje

Herwig Waterschoot Verschijningsjaar: 2016 Spanje is buiten Italië het Europese land met d…