Home ebooks over Spanje Stierenvechten is een kunst

Stierenvechten is een kunst

2 minuten (lectuur)
1,036

Herwig Waterschoot

Verschijningsjaar: 2012

‘Stierenvechten is een kunst’ beschrijft de oorsprong van de corrida, De evolutie van de ’toreo’, De vechtstier, Torero’s en Torera’s, ‘La Lidia’ (Het gevecht), De instrumenten van de torero, De techniek van de toreo, De torero als literaire held, Is de toreo een kunst?, De esthetica van de toreo, De intellectuelen en de toreo, Torero’s over de toreo en De ‘antitaurinos’ (Tegenstanders van het stierengevecht). Het boek bevat ook een artikel van Ger Groot, een Nederlands filosoof die in Zuid-Frankrijk zelf in de arena stond.

In Spanje valt alles wat met de corrida, het stierengevecht, te maken heeft onder de bevoegdheid van het ministerie van Cultuur. Dat is logisch, want de ’toreo’, de kunst van het stierenvechten, is geen sport in de angelsaksische betekenis van het woord, maar een kunst, ook al beseft men dat meestal niet in de landen waar geen corrida’s georganiseerd worden.

Zowel in Vlaanderen als in Nederland wordt het stierengevecht meestal negatief geëvalueerd. Het spektakel bereikt de media eigenlijk alleen maar als er een torero zwaar gewond wordt in de arena en dan nog wordt er doorgaans negatief over geschreven. Bovendien is de informatie die in de artikelen over de stierengevechten verstrekt wordt via de Vlaamse en Nederlandse media doorgaans foutief en zeer tendentieus.

‘Stierenvechten is een kunst’ wil een objectief beeld geven van wat het stierengevecht precies is en wat de torero’s willen bereiken in de arena. Ondanks alle acties van de ‘antitaurinos’ is de toreo ook in de 21ste eeuw nog steeds springlevend in Spanje, Zuid-Frankrijk en in Zuid-Amerika.

Download ebook
Laad meer gerelateerde artikels
  • Romeins Spanje

    Herwig Waterschoot Verschijningsjaar: 2016 Spanje is buiten Italië het Europese land met d…
  • Reizigers in Spanje

    Herwig Waterschoot Verschijningsjaar: 2014 Reisverslagen van auteurs, romantici en avontur…
  • Mysterieuze Costa Blanca

    Hugo Renaerts Verschijningsjaar: 2012 De provincie Alicante, in de hele wereld bekend als …
Laad meer artikels in ebooks over Spanje
Reacties niet meer mogelijk

Controleer ook

Romeins Spanje

Herwig Waterschoot Verschijningsjaar: 2016 Spanje is buiten Italië het Europese land met d…