Home Nieuws Meest recente artikels Christophe Kruyniers

Christophe Kruyniers

6 minuten (lectuur)
6,562

Voor zover ik weet is het nieuws nog niet echt bekend aan de Costa Blanca, maar Christophe Kruyniers, de sympathieke Antwerpenaar die iedereen wel kent van Nuevo Alcázar in La Nucia, heeft verrassend nieuws. Voor velen komt dit nieuws als een grote verrassing, maar ik laat het hem graag zelf vertellen in dit interview.

Wie is Christophe Kruyniers?

Ik ben een 46-jarige papa van een dochtertje van 3 en een zoontje van 5. Ik woon in Alfaz del Pi samen met mijn Argentijnse vrouw Soledad. Sinds 1994 woon ik al in Spanje en oorspronkelijk kom ik uit Antwerpen. Qua studies heb ik handelsonderwijs gevolgd omdat mijn ouders (die beide in de horeca zaten) vooral niet wilden dat ik ook hierin zou verzeild raken ivm het harde werk en de onregelmatigewerkdagen. Maar… dat is dus niet echt zo naar wens verlopen.

Je bent vooral bekend als ‘het gezicht’ van restaurant Nuevo Alcázar. Kan je ons iets meer vertellen over de geschiedenis?

Ik ben in 1994, toen ik net 21 geworden was, met mijn oom naar Spanje vertrokken en in datzelfde jaar met restaurant Nuevo Alcázar begonnen. In 2001 ging mijn oom op pensioen en ik nam het restaurant over. Sindsdien heb ik er steeds de zaal geleid met een vennoot in de keuken als chef-kok.

En nu komt het… wat is er op maandag 27/04 gebeurd?

Op maandag 27/4 heb ik de moeilijke beslissing genomen om, gezien de onzekere tijden waar we nu voor staan, restaurant Nuevo Alcázar over te laten aan mijn Argentijnse vennoot. De coronacrisis treft iedereen zwaar maar toch vooral de horeca en de toeristische industrie hier in Spanje. Voortaan zal ik me dus enkel nog bezig houden met onze zaak in Albir. Mijn vrouw en ik hebben vorig jaar namelijk in Albir een kleine bistro geopend. Bistro La LiVi, genoemd naar ons dochtertje Livia, ligt op de hoofdweg net voorbij de markt schuin tegenover de supermarkt Consum.

Waarschijnlijk is dit een complete verrassing voor veel mensen. Waarom deze beslissing?

Bedrijven uit onze sector met hoge personeels- en huurkosten gaan het heel moeilijk krijgen in 2020. Om die reden heb ik gekozen voor onze kleinere familiezaak.

Blijft Nuevo Alcázar bestaan?

Ik heb 26 ongelofelijke jaren achter de rug in Nuevo Alcázar. Zo heb ik bijvoorbeeld trouwpartijen gedaan van de kinderen waarvan we de doop gedaan hadden. Ik heb er alle vertrouwen in dat ze zullen blijven verdergaan en dezelfde kwaliteit en service zullen aanbieden die onze vele vaste klanten daar gewend zijn.

Wat is het concept van bistro La LiVi?

We hebben een heel ontspannen sfeer willen creëren met zowel een open terras, een knus interieur met o.a. veel hout, zitbanken en lichtinval. De ongedwongen bistro is open voor zowel koffie, ontbijt, lunch, diner of gewoon om iets te komen drinken. Er wordt uitsluitend gewerkt met dagverse producten. Onze kaart heeft enkele Belgische klassiekers (stoofvlees met bruine trappistensaus en witloofsalade of garnaalkrokketjes met citroen en gefrituurde peterselie) maar ook andere meer internationale gerechten zoals lekkere salades, burrata’s, curryschotels en wokgerechten. Elke week is er een nieuw 3-gangenmenu aan 13,90€.

Hoe kan er gereserveerd worden? Reserveren kan telefonisch via 966.868.992 maar we hebben ook een Facebook- en Instagrampagina ‘La LiVi Albir’ waarop ons menu elke week verschijnt en waar een heleboel foto’s van onze gerechten staan zodat de mensen zich al een beeld kunnen vormen van wat we te bieden hebben.

Laad meer gerelateerde artikels
Laad meer artikels in Meest recente artikels
Reacties niet meer mogelijk

Controleer ook

Vlaming in de kijker – Yves Laurijssens

Deze keer hebben we gekozen voor een nogal onbekende Vlaming die zeker en vast verdient om…