Inicio Nieuws Bevolking provincie Alicante neemt toe

Bevolking provincie Alicante neemt toe

2 minuto leer
354

De provincie Alicante heeft voor het eerst in 10 jaar meer dan 1.900.000 inwoners volgens de laatste gegevens. Om precies te zijn komt men aan 1.901.594 personen. De stijging van het aantal inwoners begon in 2017 en nam jaarlijks toe. De tendens deed zich voelen over de hele provincie en in bijna alle gewesten, steden en dorpen.

In de steden Alicante en Elche, de twee dichtstbevolkte uit de provincie, noteerde men voor het eerst een record aantal ingezetenen. Maar ook in Torrevieja, Orihuela, Benidorm en San Vicente del Raspeig nam het aantal inwoners gevoelig toe. Maar ook in kleinere dorpen noteerde men meer inwoners, zelfs in dorpen die met uitsterven worden bedreigd. Dit is onder andere het geval met Quatretondeta met zestien inwoners meer en met Alcoleja en Vall d’Ebo die ieder vijftien nieuwe inwoners mochten verwelkomen.

Dat wil niet zeggen dat de kleine dorpen in de bergen niet meer met totale leegloop worden bedreigd. In Tollos wonen nog maar dertig mensen, het kleinste aantal ooit, en in Famorca moet met het stellen met 48 inwoners, maar wel drie meer dan in 2021. Benimassot verloor 4 personen en er wonen er nu nog maar 93. Het zijn de drie dorpen in de provincie met minder dan honderd inwoners.

Cargue Artículos Más Relacionados
Cargue Más En Nieuws
Comentarios cerrados

Mira además

Residenten of toeristen… of allebei

Het is al een jaar duidelijk dat de situatie in de gewesten Marina Alta en Marina Baixa op…