Home Nieuws Bevolking provincie Alicante neemt toe

Bevolking provincie Alicante neemt toe

2 minuten (lectuur)
26

De provincie Alicante heeft voor het eerst in 10 jaar meer dan 1.900.000 inwoners volgens de laatste gegevens. Om precies te zijn komt men aan 1.901.594 personen. De stijging van het aantal inwoners begon in 2017 en nam jaarlijks toe. De tendens deed zich voelen over de hele provincie en in bijna alle gewesten, steden en dorpen.

In de steden Alicante en Elche, de twee dichtstbevolkte uit de provincie, noteerde men voor het eerst een record aantal ingezetenen. Maar ook in Torrevieja, Orihuela, Benidorm en San Vicente del Raspeig nam het aantal inwoners gevoelig toe. Maar ook in kleinere dorpen noteerde men meer inwoners, zelfs in dorpen die met uitsterven worden bedreigd. Dit is onder andere het geval met Quatretondeta met zestien inwoners meer en met Alcoleja en Vall d’Ebo die ieder vijftien nieuwe inwoners mochten verwelkomen.

Dat wil niet zeggen dat de kleine dorpen in de bergen niet meer met totale leegloop worden bedreigd. In Tollos wonen nog maar dertig mensen, het kleinste aantal ooit, en in Famorca moet met het stellen met 48 inwoners, maar wel drie meer dan in 2021. Benimassot verloor 4 personen en er wonen er nu nog maar 93. Het zijn de drie dorpen in de provincie met minder dan honderd inwoners.

Laad meer gerelateerde artikels
Laad meer artikels in Nieuws
Reacties niet meer mogelijk

Controleer ook

Wandelen met Vlamingen in de Wereld

De hevige wind schrikte vele wandelaars af voor de nochtans mooie tocht door de Marjal. Sl…