Home Cultuuragenda Spaanse wielerronde weer in de provincie Alicante

Spaanse wielerronde weer in de provincie Alicante

1 minuten (lectuur)
502

De Vuelta Ciclista España komt ook dit jaar weer in de provincie Alicante. In 2022 zagen we een tijdrit tussen Elche en de provinciehoofdstad en dit jaar vertrekken de profs in Denia voor een rit met aankomst op de gevreesde helling van Xorret de Cati.

Het is niet de eerste keer dat de renners die beklimming, met hellingen van meer dan 20% moeten nemen, want al vaker was deze rit mee doorslaggevend voor de eindzege en een synoniem van spektakel en strijdlust. De wielerronde van Spanje, die dit jaar voor de 78ste keer wordt gereden, vertrekt op 26 augustus in Barcelona en eindigt op 17 september in Madrid. De etappe tussen Denia en Cirret de Catí wordt gereden op zaterdag 2 september.

Het is de tweede keer in de geschiedenis van deze ronde dat een rit start in Denia. Het is weer een toeristische promotie, want traditioneel worden de ritten rechtstreeks uitgezonden via de televisie, niet alleen nationaal maar ook internationaal en leert men de kuststreek en later het bergachtig gebied in de richting van Castalla kennen.

Laad meer gerelateerde artikels
Laad meer artikels in Cultuuragenda
Reacties niet meer mogelijk

Controleer ook

Succesvol bezoek van Ana Sala aan NL-VL Club te Calpe!

Een 100-tal leden waren vrijdag 22 september aanwezig om de burgemeester van Calpe, Ana Sa…