Inicio Nieuws Zoutpannen van Santa Pola leveren middel tegen kanker

Zoutpannen van Santa Pola leveren middel tegen kanker

2 minuto leer
515

Een groep onderzoekers van Toegepaste Biochemie van de universiteit van Alicante, in samenwerking met onderzoekers van het algemeen universitair ziekenhuis van Alicante en het Instituut voor Sanitaire Onderzoek van Alicante, hebben de anti-kanker capaciteit ontdekt van een pigment dat aanwezig is in de zoutpannen van Santa Pola.

Het pigment produceert bepaalde micro-organismen die leven in water met een hoog zoutgehalte, de «arqueas halofílicas», die een systeem hebben ontwikkeld om zich tegen de zon te beschermen en die bepalend kunnen zijn voor de remming van bepaalde kankergezwellen, vooral bij borstkanker.

Rosa María Martínez, professor biologie en leider van de groep, verklaart het belang van deze ontdekking, die onlangs gepubliceerd werd in het tijschrift Nature Scientific Report. Alles begon met de ontwikkeling van een thesis van Micaela Giani die de antioxiderende activiteit van het pigment aantoonde en zijn effect op bijvoorbeeld diabetes. Daarna begon men proeven te doen met het pigment en het bleek al snel dat het in staat was de groei van kankercellen tegen te gaan.

Andere specialisten werden er bij gehaald en in een tweede fase bleek duidelijk dat het werkte bij borstkanker.

“De ontdekking opent nieuwe wegen voor de biomedicijnen en strategies tegen de kanker met het gebruik van natuurlijke geneesmiddelen die niet schadelijk zijn voor het lichaam” verklaarde de professor. Dat wil niet zeggen dat men morgen al met behandelingen zal beginnen. Er dient nog een lange weg afgelegd te worden, een weg van verder onderzoek en daarna toepassing op dieren alvorens het bij mensen getest kan worden.

Cargue Artículos Más Relacionados
Cargue Más En Nieuws
Comentarios cerrados

Mira además

Het duurste dorp van de Costa Blanca

De statistieken liegen er niet om. Ze wijzen uit dat wonen in Teulada-Moraira het duurste …