Inicio Cultuuragenda Alcalá del Júcar viert zijn middeleeuwse markt in mei – een ontmoeting met echte ambachtslieden

Alcalá del Júcar viert zijn middeleeuwse markt in mei – een ontmoeting met echte ambachtslieden

5 minuto leer
55

Dit jaar moest de middeleeuwse markt van Alcalá del Júcar, die traditioneel met Pasen wordt gehouden, vanwege slecht weer worden uitgesteld en als nieuwe datum is gekozen voor het weekend van 3, 4 en 5 mei, dat samenvalt met de Spaanse Moederdag. Er wordt een grote toestroom van mensen verwacht, omdat dit pittoreske dorp een favoriete bestemming is van de inwoners van de provincie Madrid die rond die tijd een lang weekend houden, aangezien 1 en 2 mei daar officiële feestdagen zijn.

Alcalá is een van de mooiste dorpen van Spanje, waar je het kasteel en de grotten kunt bezoeken, langs de Romeinse brug, het zoetwaterstrand en de watervallen kunt wandelen, aan wateractiviteiten kunt deelnemen en lekker kunt eten in een groot aantal restaurants. In het eerste weekend van mei komt hier ook nog de middeleeuwse markt bij, die beroemd is omdat er in alle stalletjes alléén maar eigen werk wordt aangeboden. Er is een ruime keuze aan overnachtingsmogelijkheden, van een eenvoudige B&B tot een 5-sterrenresort.

Je vindt de markt onderaan het dorp, naast de Romeinse brug over de rivier de Júcar. Er is volop keuze aan kunst en kunstnijverheid: keramiek; sieraden gemaakt van zilver, nikkel, schelpen, macramé, gedroogde bloemen, hout of glas; houten speelgoed en poppen; prachtig inlegwerk, lampen gemaakt van pompoenen, metalen sculpturen en nog veel meer. Verschillende deelnemers zullen in hun stalletjes aan het werk zijn. De kleintjes zullen genieten van het bellen blazen, de bordspellen en de workshops die enkele deelnemers geven.

Drie troubadours zorgen voor een levendige en vrolijke sfeer, en je kunt een dansende beer tegenkomen (geen paniek: het is geen echte!), een charlatan of steltloper en de jongleur zet elke avond de kroon op het werk met zijn vuur show.

Net als in voorgaande jaren is de organisatie van de markt in handen van kunstenaarsvereniging Amata, zodat je er zeker van kunt zijn dat je in elke kraam uitsluitend origineel handwerk aantreft. Amata streeft ernaar authentiek vakmanschap te promoten en te waarderen, door plekken te creëren waar de kunstenaars en ambachtslieden hun eigen werk kunnen verkopen. Zo vind je unieke en originele stukken, aangezien je rechtstreeks bij de maker koopt: een goede gelegenheid om originele kadootjes voor Moederdag te kopen en zelfs te bestellen.

Vanwege het succes van vorig jaar wordt er opnieuw een wedstrijd georganiseerd voor unieke stukken gemaakt door de deelnemers van de markt en zij nodigen je uit om te stemmen op het stuk dat jij het mooiste of origineelste vindt. De markt begint op vrijdag 3 mei om 17.00 uur; de openingstijden op zaterdag 4 en zondag 5 mei zijn van 11.00 tot 14.00 uur en van 17.00 tot 22.00 uur of later. Het programma en foto’s van vorig jaar staan​​op https://www.puebloartesano.es/alcaladeljucar.

Voor informatie over accommodatie of sportieve activiteiten, zoals raften, kanoën, klimmen, paardrijden of rondleidingen en routes, kun je het VVV-kantoor bellen op 967 473 090.

Cargue Artículos Más Relacionados
Cargue Más En Cultuuragenda
Comentarios cerrados

Mira además

Internationale Museumdag

Ieder jaar op 18 mei viert men de Internationale Dag van het Museum. Dit jaar doen ook de …