Inicio Nieuws Villajoyosa, de beste “geheime” bestemming van Europa

Villajoyosa, de beste “geheime” bestemming van Europa

2 minuto leer
63

Een ranking van de beste ‘geheime’ bestemmingen in Europa in 2024, uitgewerkt door European Best Destinations, zet Villajoyosa op de eerste plaats van de achttien gekozen bestemmingen, dankzij de stemmen van reizigers uit de hele wereld. Dat lezen we op de Internetsite van European Best Destinations, waar reizigers hun indrukken geven van Europese vakantiebestemmingen, van Naantali in Finland tot het eiland Pico en zijn vulkaan op de Azoren, langs Ulm in Duitsland of de groene daken van Bour of de drijvende huizen op het Bokodmeer in Hongarije. Allemaal moesten ze het afleggen tegen Villajoyosa.

Op de Internetpagina zien we als titel dat Villajoyosa “kleur geeft aan uw vakantie”. De Valenciaanase benaming La Vila Joyosa (de stad wordt populair door de Spaanse bevolking en pers gewoon “La Vila” genoemd) zou men kunnen vertalen als “Stad van de juwelen” of als “Stad van de Vreugde”. De oorsprong ligt in een duister verleden, al is dat verleden niet zo duister, want de Romeinen stichtten hier de stad Alone die nog vele archeologische resten heeft nagelaten.

De gekleurde gevels van de huizen werden aangebracht door de vissers, die de gevels schilderden in dezelfde kleuren als hun boten. Zegt men.

Na Villajoyosa staat een andere Spaanse bestemming op de tweede plaats, namelijk Ares del Maestrat in de provincie Castellón. Op de elfde plaats vinden we Castro Urdiales in Cantabria. Spanje legt zijn geheime bestemmingen bloot op de website van European Best Destinations.

Bron: El Confidencial

Cargue Artículos Más Relacionados
Cargue Más En Nieuws
Comentarios cerrados

Mira además

Het duurste dorp van de Costa Blanca

De statistieken liegen er niet om. Ze wijzen uit dat wonen in Teulada-Moraira het duurste …