Inicio Cultuuragenda Van Pool tot Pool, foto-expositie in Benidorm

Van Pool tot Pool, foto-expositie in Benidorm

3 minuto leer
23

Een orang-oetan die in een boom kruipt in Sonda, een streek in Borneo; een groep olifanten bij een meertje in het nationaal park van Chobe in Botswana; een sneeuwluipaard in het nationaal park van Hemis in India… het is een fotosafari die de kijker meeneemt van Pool tot Pool, en dat bedoelt men de Noord- en Zuidpool en geen inwoner van Polen. In total 52 foto’s uit diverse natuurgebieden die men kan bekijken op het plein voor het gemeentehuis van Benidorm en dat tot 22 juli.

De expositie werd opgezet door de Stichting LaCaixa in samenwerking met het gemeentebestuur van Benidorm en brengt ons van de ene Pool naar de andere in beelden van dertig prestigieuze fotografen, waarvan enkele werden onderscheiden met prijzen van het Wildlife Photographer of the Year of de World Press Photo. De expositie vormt een onderdeel van het programma ‘Kunst op Straat’ van Benidorm en kon rekenen op de medewerking van de National Geographic Society.

De Aziatische bossen, de Afrikaanse savanne, de Noord- en Zuidpool komen aan bod met hun natuurgebieden en dierenwereld, vastgelegd door onder andere Tim Laman, winnaar van de onderscheiding Wildlife Photographer of the Year in 2016.

Een ander beeld komt van het toestel van Frans Lanting, die achttien maanden in Botswana doorbracht voor zijn fotoboek ‘Okavango, Africa’s Last Eden’ gepubliceerd in 1993 en die in 2018 de Wildlife Photographer of the Year was. We zien ook het sneeuwluipaard dat met veel geduld werd vastgelegd door Steve Winter die daarmee in 2008 Wildlife Photographer of the Year werd benoemd. We leren een stuk van de natuur in de diverse werelddelen kennen aan de hand van beelden van deze fotografen en het is een uitstekende gelegenheid om eens een uurtje ergens anders door te brengen dan op het strand.

Cargue Artículos Más Relacionados
Cargue Más En Cultuuragenda
Comentarios cerrados

Mira además

Residenten of toeristen… of allebei

Het is al een jaar duidelijk dat de situatie in de gewesten Marina Alta en Marina Baixa op…