Inicio Cultuuragenda La Nucía reist in de tijd

La Nucía reist in de tijd

4 minuto leer
176

Op 5, 6 en 7 juli wordt het oude centrum van La Nucía weer omgetovert tot een middeleeuwse wereld ter herdenking van de ondertekening van de stadsrechten op 9 juli 1705. Deze markt wordt sinds 2005 gehouden en omvat dit jaar een middeleeuws kampement, riddergevechten, oosters (buik-)dansen, middeleeuwse karakters, troubadours, vuurshows, workshops en demonstraties van oude ambachten.  Ruim veertig artiesten en ambachtslieden hebben een plaatsje geboekt om hun eigen werk te verkopen.

Het plein vóór het gemeentehuis en de omliggende straten zullen vol kraampjes staan met een grote verscheidenheid aan kunst en kunstnijverheid: keramiek en aardewerk, glas, sieraden in diverse materialen, houtsnijwerk, handgemaakte zeep en parfums, houten speelgoed en knuffelbeestjes, lampen gemaakt van pompoenen, kabouters en marionetten, en nog veel meer.

Dit jaar zet een steenhouwer een workshop op met 4 werkplaatsen, waar zowel kinderen als volwassenen de eerste stappen van het vak kunnen leren en een pottenbakker nodigt het publiek uit om hun eigen kom of beker te draaien op zijn draaischijf.

In de gastronomische hoek vinden we etensstalletjes: ambachtelijke kazen en worstjes, noten, jam en zoetigheden, ambachtelijke chocolade, maar ook een middeleeuwse taverne, een «pulpería» (waar je octopus kunt eten!) en een theetent die ook Arabisch eten aanbiedt. En terwijl de ouders daar weer op krachten komen, kunnen de kinderen zich vermaken met bordspellen of een ritje maken in de mythologische draaimolen.

Op het San José pleintje wordt weer een klein kampement opgezet dat voldoende ruimte biedt voor gevechtsdemonstraties en workshops boogschieten en schermen. Om de middeleeuwse sfeer compleet te maken lopen troubadours, ridders, een oosterse danseres, een nar, bedelaars en andere middeleeuwse figuren door de straten en hoeken van de markt en sluiten de markt elke avond af met een geweldige vuurshow.

De markt is een initiatief van de afedeling Feesten en Toerisme. De wethouder, Cristóbal Lloréns, heeft de organisatie van het evenement opnieuw opgedragen aan Amata (Vereniging voor de Verbetering van Traditionele en Moderne Ambachten), die, zoals de naam al aangeeft, zich inzet voor de promotie van ambachten en eist dat alles wat er op de markt te zien is, met de hand gemaakt is door dezelfde mensen die u te woord staan. Zo weet het publiek dat ze in alle kraampjes «Artesanía de Autor®» kunnen vinden.

De Markt wordt gehoudenin het oudste gedeelte van het dorp, rond het gemeentehuis en is open op vrijdag 5, zaterdag 6 en zondag 7 juli vanaf 18.00 uur tot middernacht (of later…).  Er is voldoende (gratis) parkeergelegenheid in de parkeergarage van het Auditorio de les Nits, op 100 meter van de markt en op een grote openluchtparkeerplaats, net achter het oude centrum. Het volledige programma van de markt vindt u op https://www.puebloartesano.es/lanucia.

Cargue Artículos Más Relacionados
Cargue Más En Cultuuragenda
Comentarios cerrados

Mira además

Residenten of toeristen… of allebei

Het is al een jaar duidelijk dat de situatie in de gewesten Marina Alta en Marina Baixa op…