Inicio Nieuws Macro-urbanisatie Lliber voor Europees Parlement

Macro-urbanisatie Lliber voor Europees Parlement

2 minuto leer
179

De nieuwe urbanisatie op het grondgebied van Lliber waar het laatste jaar heel veel om te doen is en vele verenigingen van ecologisten op de been heeft gebracht, zal in een nieuwe wellicht juridische fase terecht komen. Leden van het collectief Salvem la Vall hebben samen met leden van andere verenigingen uit de buurt een onderhoud gehad met eurocommissarissen en europarlementariërs om het Macro-PAI Medina in Lliber voor het Europees Parlement te brengen en met spoed, voor het te laat is en de hele berg verwoest achter blijft. De urbanisatie, waarvan de wegen ondertussen getrokken worden, loopt door een gebied van speciale vogelbescherming (ZEPA) en door een erkend natuurgebied tussen Vall de Gallinera en Castell de Castells, langs de grenzen van de beschermde bergen Bernia en Ferrer, allen opgenomen in het Europees Samenwerkingsplan voor het behoud van natuurgebieden, ook in 2004 ondertekend door de Valenciaanse regering.

“We hebben klacht ingediend tegen de onregelmatigheden die werden begaan door het bouwbedrijf VAPF met ondersteuning van het gemeentebestuur van Lliber” zegt een woordvoerder van de vereniging die het initiatief nam. Men eist de onmiddellijke stopzetting van de werkzaamheden.

De euro-afgevaardigden hebben na afloop van het onderhoud hun bezorgdheid geuit over de overtredingen die werden begaan door het bouwbedrijf en het gemeentebestuur en hebben beloofd de politieke autoriteiten te wijzen op hun verplichtingen tegenover de Europese wetgeving in verband met milieubescherming, watervoorziening en dierenbescherming.

Cargue Artículos Más Relacionados
Cargue Más En Nieuws
Comentarios cerrados

Mira además

Internationale Museumdag

Ieder jaar op 18 mei viert men de Internationale Dag van het Museum. Dit jaar doen ook de …