Home Nieuws Costa Blanca goed bedeeld met blauwe vlaggen

Costa Blanca goed bedeeld met blauwe vlaggen

2 minuten (lectuur)
497

De Comunitat Valenciana is ook dit jaar de Spaanse regio met de meeste blauwe vlaggen, namelijk 135, met daarbij nog 15 voor de havens, die ook werden onderscheiden door de Asociación de Educación Ambiental y del Consumidor (ADEAC).

De Blauwe Vlag is een internationaal milieumerk dat jaarlijks wordt toegekend aan stranden en jachthavens. Na een onderzoek van een inspecteur of aan de criteria wordt voldaan en een nationale nominatie wordt de Blauwe Vlag toegekend door een internationale jury van de Foundation for Environment Education (FEE). In 1987 werden de eerste blauwe vlaggen gehesen. Inmiddels is ze te zien op 3500 stranden in Europa, Zuid-Afrika, Marokko, Nieuw Zeeland, Canada en het Caribische gebied.

Onder de nieuwigheden is het opnieuw uitreiken van een blauwe vlag aan het eiland Tabarca. Altea kreeg voor het eerst de onderscheiding voor het strand van  l`Espigó en ook Les Devesses in Denia wist opnieuw de onderscheiding te verwerven

In totaal wapperen 150 blauwe vlaggen in de Comunitat Valenciana, een vijfde van de vlaggen die over heel Spanje werden toegekend. De regio wordt gevolgd door Catalonië met 120, Galicië met 119 en Andalucía met 98.

In de Comunitat Valenciana gingen de meeste onderscheidingen naar de provincie Alicante met 84. Castellón volgt met 34 en Valencia met 32.

Laad meer gerelateerde artikels
Laad meer artikels in Nieuws
Reacties niet meer mogelijk

Controleer ook

Invloed van het Spaans op het Nederlands

Naar aanleiding van een bericht op Facebook van de Ambassade van België te Madrid over Spa…