Inicio Nieuws De beste kadootjes zijn handgemaakt. Een kerstmarkt op tijd voor Sinterklaas!

De beste kadootjes zijn handgemaakt. Een kerstmarkt op tijd voor Sinterklaas!

4 minuto leer
74

Een van de nieuwigheden van de traditionele kerstmarkt, die elk jaar wordt georganiseerd door de afdeling Welzijn van La Nucía, is dat er dit jaar dertig stalletjes met kunst- en kunstnijverheid zullen zijn, zorgvuldig geselecteerd door Amata, dezelfde vereniging die hier ook de bekende middeleeuwse markt van juli organiseert. Op 1, 2 en 3 december zal de Plaza Mayor gevuld zijn met kraampjes van lokale en regionale verenigingen, terwijl de leden van Amata eigen werk zullen aanbieden in de Calle Mayor, Plaza de Santa Teresa en Calle d’Enmig.

Als je op zoek bent naar originele kadootjes voor Sinterklaas of Kerstmis, dan vind je op deze markt zeker iets naar jouw gading. Elke kraam biedt iets anders, van nuttige en decoratieve voorwerpen in keramiek, glas, leer, glas of hout, tot handbeschilderde zijde, sieraden in verschillende materialen, zepen en natuurlijke cosmetica en nog veel meer. Er zijn vilten pantoffels, prachtige lampen van pompoenen, klokken van hout en hars, grappige kabouters en marionetten. En mocht je ondanks deze ruime keuze toch niet vinden wat je zoekt, dan kan één van de ambachtslieden het vast wel speciaal voor jou maken.

Daarnaast kun je genieten van een reeks shows van lokale en regionale instellingen, zoals kerstliedjes zingen, dansen, live muziek en goochelen. Terwijl ouders weer op krachten komen in de taverne of op het terras van de bar, kunnen de kinderen deelnemen aan workshops georganiseerd door lokale verenigingen, genieten van zeepbelshows, een kerstfotocall, tafelspelen, een ouderwetse draaimolen en hun brieven aan de Kerstman posten.

Dit jaar bestaat Amata 25 jaar en om haar jubileum te vieren organiseert zij een wedstrijd unieke stukken: ruim de helft van de deelnemers stelt een bijzonder werkstuk tentoon in hun kraam en iedereen kan stemmen op het stuk dat hij of zij het mooist of origineelst vindt.

De markt wordt opgebouwd in het oude centrum van La Nucía, op het plein van het gemeentehuis en in de omliggende straten. Het is geopend op vrijdagmiddag 1 december van 5 tot 9 uur; openingstijden op zaterdag de 2e en zondag de 3e zijn van 11 uur ‘s ochtends tot 9 uur ‘s avonds en de meeste stalletjes blijven open tussen de middag. Dicht bij de markt zijn twee gratis parkeerplaatsen: één onder het Auditorio de la Nit, de andere is een grote buitenparkeerplaats. Het volledige programma staat op https://www.puebloartesano.es/lanucia. Mis deze kans niet om bijzondere, handgemaakte kerstkadootjes.

Cargue Artículos Más Relacionados
Cargue Más En Nieuws
Comentarios cerrados

Mira además

Engelen weigeren te vertrekken

De grote engelen die in Alicante ter gelegenheid van de eindejaarsfeesten in de straten we…