Inicio Nieuws De Rode Muur van Calp in Manhattan

De Rode Muur van Calp in Manhattan

2 minuto leer
294

Het gebouw ‘Muralla Roja’, de Rode Muur in Calp, van de bekende architect Bofill, is in Spanje uitstekend bekend en vele Europeanen komen er ook naar kijken, maar het befaamde gebouw heeft nu ook de belangstelling van de Amerikanen gewekt.

Wie door Manhattan wandelt ziet plotseling op het dak van een van de wolkenkrabbers een reusachtige foto van een van de patios van dit gebouw, met zijn karakteristieke trappen. De onlangs overleden Ricardo Bofill, die dit jaar gehuldigd wordt in Calpe, zelf zou zijn constructie daar niet verwachten.

Maar het is wel een bewijs van de waarde die gegeven wordt aan het gebouw. Een schepen van het gemeentebestuur van Calp, Santos Pastor, kreeg de foto van een familielid van Bofill die ze ontdekte tijdens een reis door de Verenigde Staten, de filosoof Francesc Morató, die daar in New York niet weinig verrast was. De foto werd gebruikt als publiciteit.

Dit jaar wordt in Calp aan Bofill postuum het Grote Kruis Alfonso X toegekend, een van de hoogste onderscheidingen op het gebied van Opvoeding, Wetenschap en Cultuur. Naast de Rode Muur heeft Bofill rond dit gebouw nog andere gebouwen ontworpen die behoren tot de bezienswaardigheden van de kuststad aan de Costa Blanca. Ondertussen doet Calp nog verwoede pogingen om het gebouw langer voor de toeristen open te stellen, maar dat stuit op grote tegenstand van de bewoners. Wel werd de Rode Muur tot Cultureel Erfgoed verklaard, zodat men op bepaalde uren en dagen een bezoek kan brengen.

Cargue Artículos Más Relacionados
Cargue Más En Nieuws
Comentarios cerrados

Mira además

Schenken van een woning in Spanje, gratis?

Artikel bijgewerkt februari 2024 Begin 2015 verschenen er berichten in de binnenlandse en …