Home Nieuws Duurste jacht ter wereld in Alicante

Duurste jacht ter wereld in Alicante

4 minuten (lectuur)
5,116

ALICANTE. De Lady Moura, het duurste privéjacht ter wereld, zal nog tot half november te bekijken zijn in de haven van Alicante. De Lay Moura is eigendom van de Saoedische magnaat Nasser Al-Rashid en werd gebouwd in 1990. Het jacht, met een lengte van 105 meter, wordt geschat op een waarde van 200 miljoen euro en staat te koop. De eigenaar koos Alicante omdat die stad momenteel vrij veilig is wat het virus betreft. Hier kan het personeel uitrusten en de stad bezoeken.

De multimiljonair schonk het jacht aan zijn ondertussen van hem gescheiden vrouw Mouna Al-Rashid voor haar verjaardag. Het jacht is, waar het nu aanlegt, een toeristische attractie die door duizenden gefotografeerd wordt. Het ligt gemeerd aan de kade van Volvo en zal in de tweede helft van november een cruise beginnen langs de Middellandse Zee om een koper te vinden.

In de laatste vier jaar werden de vier etages van de boot helemaal gerenoveerd. Het schip heeft negen motoren en generators. Op het dak bevinden zich kleinere boten die de bemanning en de passagiers toelaten aan wal te gaan als het water bij de kade niet diep genoeg is om aan te leggen. Er zijn suites voor dertig personen en kajuiten voor de 67 bemanningsleden, een bioscoop, gymnasium, een overdekt en onoverdekt zwembad.

In 1990, toen het schip te water werd gelaten bij de rederij van Blohm & Voss in Duitsland, was de Lady Moura het duurste privé-jacht ter wereld en beschikte over de modernste technologische middelen. Wat het schip ook bijzonder maakt is dat de naam werd aangebracht in puur goud van 24 karaat.

Het schip is ook het symbool van de liefdesgeschiedenis van Nasser Al-Rashid en Mouna Ayoub, die in 1957 in Koeweit werd geboren uit een Libanese katholieke familie. Toen ze 18 jaar was werkte ze als kelnerin in een Libanees restaurant in Parijs, waar Al-Rashid haar leerde kennen. Hij was toen de raadgever van de overleden koning Fahd en een van de belangrijkste zakenmannen van zijn land. Ze huwden in 1979 en scheidden in 1996. De Lady Moura was in de laatste jaren van hun huwelijk haar gouden drijvend paleis in Mallorca. Nu is Mouna Ayoub de grootste collectioniste van haute couture en haar fortuin bedraagt 300 miljoen dollar. Haar drijvend paleis wordt nu door toeristen bezocht en gefotografeerd in Alicante.

In 2012 was het jacht eveneens in Alicante met aan boord de sultan van Oman, Qabus Bin Said, geflankeerd door een militair fregat. Nu dit jaar geen cruiseschepen Alicante aandoen, is dit ten minste toch een trekpleister voor de haven van de stad.

Bron: Hallo Weekblad, met dank aan Max Ruffi

Laad meer gerelateerde artikels
Laad meer artikels in Nieuws
Reacties niet meer mogelijk

Controleer ook

Nederlands Vlaamse Vereniging Calpe bereikt de kaap van 500 leden !

Op de Happy Friday van 15 juli werd het 500e lid van de NVVC ingehuldigd. Geert van Imscho…