Home Nieuws Het palmenpark van Alicante, een verpozing

Het palmenpark van Alicante, een verpozing

6 minuten (lectuur)
240

In Alicante bevinden zich meerdere mooie parken Het grootste, mooiste en rustigste park van Alicante, El Palmeral, zo genoemd naar de vele palmen, ligt ten zuiden van de stad, langs de N-332 richting Santa Pola, en momenteel wordt er hard gewerkt om dit park weer zijn oude glorie terug te geven.

Zoals de naam al doet vermoeden, is het een park vol met verschillende palmen. Er zijn drie of meer niveaus omdat het park tegen een heuvel is opgebouwd. Een waterval loopt van boven naar beneden en dit zorgt voor prachtige zichten van boven tot onder. Je wandelt over goed onderhouden grindpaden die naar boven en onder meanderen langst prachtige bloemenperken of zeldzame palmen. Het is er tevens heel rustig in het park, behalve in het weekend, want dan trekken massa’s families naar deze groene oase, waar voor de kinderen vele mogelijkheden zijn om zich te vermaken.

Men kan in het park gratis een bootje huren om over de mooie, aangelegde vijver te varen. Je moet gewoon aanmelden aan de steiger, een waardedocument afgeven (rijbewijs, paspoort…) en even tekenen dat je de boot intact terug brengt. Men helpt je aan boord en verder moet je zelf roeien. De vijver bestaat uit mooie open plekken en nauwe passages tussen die plekken en dat maakt het heel pittoresk en leuk om over het water te varen. Dit is niet enkel een activiteit voor de personen met kinderen, ook volwassenen roeien driftig rond in het mooie water. Een echte aanrader, je zult er plezier aan hebben!

In het park bevindt zich een auditorium. Op het Internet staat dat er op zondagen vaak een optreden is om 12.30u. van vertellingen tot dansoptredens en zelfs een poppenshow.

Het park is niet zo heel groot als het lijkt, op een uurtje kuieren zul je het allemaal wel gezien hebben. Een aanrader is om drinken en eventueel een lunchpakket mee te nemen, maar er is ook wel een kiosk met snackbar.

Pessimisten zouden kunnen zeggen dat het parkje iets té aangelegd is. Natuurlijk is alles wat nep, de rotsen zijn voorgevormd, de waterval is niet natuurlijk, maar zelf gemaakt… het kan inderdaad wat Disneylandachtig in miniformaat overkomen, maar dat maakt het geen minder mooi park. Helaas was het park vele jaren lang het voorwerp van vandalenstreken en gebrek aan onderhoud. Vele fonteinen waren kapot en sommige gebouwen waren echt versleten en vol graffiti, ondanks dat dit park nog geen 20 jaar oud is. Het werd geopend in 1997.

Maar nu heeft het gemeentebestuur van Alicante van dit populaire park werk gemaakt en dat wordt in de eerstvolgende maanden nog verder gezet. Meer dan een miljoen euro werd uitgetrokken om El Palmeral een heel nieuw uitzicht te geven. De baan voor BMX-fietsen ligt er ondertussen al en ook de steiger voor de roeibootjes werd aangepakt en vernieuwd.

Voor de rest is men begonnen aan de restauratiewerken van de architectonische decoratie in het park zoals beelden en fonteinen en wordt de toegang voor mensen in rolstoelen aanzienlijk verbeterd. In de toekomst komen er voor de kinderen zes nieuwe speelpleinen met onder andere lange glijbanen.

El Palmeral van Alicante, niet zo groot dan de palmbossen in Elche of Orihuela, zal weer zijn oude glorie terugkrijgen en wie de kans heeft moet – liefst niet in het weekend – een bezoek brengen aan het park. Er is parkeerplaats zat.

Laad meer gerelateerde artikels
Laad meer artikels in Nieuws
Reacties niet meer mogelijk

Controleer ook

Guinness-kerststal weer te bewonderen in Alicante

Op 5 december wordt de reusachtige kerststal in Alicante weer opgebouwd op het plein voor …