Home Nieuws Let’s talk Foreign Affairs

Let’s talk Foreign Affairs

5 minuten (lectuur)
484

In de podcastreeks Let’s talk Foreign Affairs kom je meer te weten over het reilen en zeilen van de FOD Buitenlandse Zaken. Aan de hand van belangrijke gebeurtenissen nemen we je mee achter de schermen van de diplomatie. We vertellen je wat we allemaal doen om jou zo goed mogelijk bij te staan in binnen- en buitenland. Wat doet de FOD Buitenlandse Zaken precies? En waarom is het buitenland zo belangrijk? Ook benieuwd naar het antwoord op deze en nog vele andere vragen? Dan is onze podcast zeker iets voor jou!

Aflevering 1. Benelux: size matters

De Benelux lijkt vaak onzichtbaar, maar is op heel wat domeinen actief: duurzame energie, diploma-erkenning en veilige Gentse Feesten. Het is meer dan een gebouw, meer dan een club ambtenaren. Directeur-generaal Bilaterale Zaken Anick Van Calster legt uit waarom de Benelux zo belangrijk is. Wij onthouden: size matters.  

Beluister de eerste aflevering op Spotify(externe link) of Soundcloud(externe link)

Aflevering 2. De toekomst van Europa: Build Back Better 

De Europese Unie gaat door historische tijden: de coronacrisis aanpakken, een nooit gezien herstelplan lanceren en in het midden van deze crisis een unieke conferentie organiseren over de toekomst van Europa. Via een online platform kunnen burgers hun stem laten horen over een aantal belangrijke prioriteiten en uitdagingen. Zo is klimaat een hot topic dat veel mensen nauw aan het hart ligt. Met de Green Deal wil Europa het eerste klimaatneutrale continent worden en samenwerken rond duurzame energie, digitalisatie en innovatie. 

Maar, hoe ziet die toekomst van Europa eruit? En welke rol speelt de FOD Buitenlandse Zaken daarin? In deze podcast geeft Willem van de Voorde – onze ambassadeur bij de Permanente Vertegenwoordiging van de EU – een blik achter de schermen. Het EU-herstelplan NextGenerationEU heeft als slogan “Build Back Better”. Dat klinkt alvast veelbelovend.

Beluister de tweede aflevering op Spotify(externe link) of Soundcloud(externe link)

Aflevering 3. NATO: Stronger together

Twee dingen maakten de NAVO-top op 14 juni in Brussel uniek. Ten eerste, voor de eerste keer in lange tijd kwamen de wereldleiders weer fysiek bijeen. Ten tweede, de inhoud. Dankzij een nieuwe agenda NATO2030 is de NAVO klaar voor de toekomst: hybride dreigingen zoals cybersecurity, China en Rusland, maar ook het gevaar van terrorisme. Ook benieuwd waarom de NAVO essentieel is voor België? Luister dan naar de podcast met onze ambassadeur bij de NAVO Pascal Heyman en directeur veiligheidsbeleid Bruno Angelet.

Beluister de derde aflevering op Spotify(externe link) of Soundcloud(externe link)

Bron: Website FOD Buitenlandse Zaken

Laad meer gerelateerde artikels
Laad meer artikels in Nieuws
Reacties niet meer mogelijk

Controleer ook

Nederlands Vlaamse Vereniging Calpe bereikt de kaap van 500 leden !

Op de Happy Friday van 15 juli werd het 500e lid van de NVVC ingehuldigd. Geert van Imscho…