Home Nieuws Moraira, beste vakantieplek in Europa

Moraira, beste vakantieplek in Europa

3 minuten (lectuur)
2,253

MORAIRA. Atravea, het Duitse agentschap voor vakanties, dat deel uitmaakt van de TUI Travel PLC, Internationaal Toeristisch Consortium, heeft Moraira gekozen als de beste plaats om in Spanje van een vakantie te genieten. Het is een optimistisch panorama voor wat het komende seizoen betreft.

Het bedrijf richt zich naar de resultaten van rondvragen onder de mensen die hun vakantie doorbrachten en dit keer was het een klein Spaans dorp dat met de eer ging lopen. De keuze van Moraira was zelfs voor de Duitsers zelf een grote verrassing, al waren alle vakantiegangers mee verantwoordelijk voor die keuze, want volgens hen bood Moraira nu precies die ideale combinatie van rust en kwaliteit. Voordat de uitslag bekend was, was men van mening dat de onderscheiding naar een plaats op Mallorca zou gaan.

Sinds 2010 wordt deze onderscheiding uitgereikt en daarvoor lag het ideale vakantieoord in Nederland, Italië of in Duitsland zelf.

Deze parel aan de Costa Blanca, die administratief deel uitmaakt van Teulada, behaalde een gemiddelde van 4.61 punten op het blog van Atreveo. Moraira, in de jaren ’80 nog een onooglijk vissersdorpje, is ondertussen uitgegroeid tot een mondaine badplaats, niet groot maar met alle faciliteiten en vooral heel rustig gelegen aan de voet van de Gouden Kaap, de Cap d’Or.

Het strand, de vele restaurants en bars, de grote haven, de wandelpromenade, het enorme parkeerterrein, de grote weekmarkt, de aangeduide natuurwandelingen, de mogelijkheden tot watersport… de combinatie van dit alles heeft de klanten van Atrevea voor Moraira laten kiezen.

Atrevea begon in 1997 met het uitreiken van deze onderscheiding, nadat de oprichter Marcus Hültenschmidt het idee had om niet alleen vakanties te reserveren, maar ook om de mensen daarna een rondvraag te sturen en hun meningen te vragen over hun verblijf. Het idee ontstond nadat in 2001 een van de klanten een brief schreef over zijn vakantiehuis in Niewvliet. Dat was de eerste opinie over een vakantieverblijf op Internet.

Sinds 2006 maakt het bedrijf deel uit van TUI Travel PLC en wordt geleid door Marcus Hültenschmidt en Dirk Froelje. Ondertussen heeft Atrevea duizend weblocaties waaronder acht onder de grootste reislocaties van Europa.

Bron: Weekblad Hallo, met dank aan Max Ruffi

Laad meer gerelateerde artikels
Laad meer artikels in Nieuws
Reacties niet meer mogelijk

Controleer ook

Nederlands Vlaamse Vereniging Calpe bereikt de kaap van 500 leden !

Op de Happy Friday van 15 juli werd het 500e lid van de NVVC ingehuldigd. Geert van Imscho…