Home Nieuws Nieuwe kans voor het Atrium Beach hotel: La Vila hervat het dossier om het na 20 jaar te legaliseren

Nieuwe kans voor het Atrium Beach hotel: La Vila hervat het dossier om het na 20 jaar te legaliseren

2 minuten (lectuur)
75

Door recente verwikkelingen werd de weg voor een nieuwe overeenkomst die de voltooiing van het macrohotel mogelijk zal maken geëffend. De gemeenteraad van La Vila Joiosa wil een nieuwe kans geven aan een van de meest controversiële stadsprojecten die de afgelopen drie decennia in de gemeente ontwikkeld werden: het Atrium Beach macro-hotel, eigendom van het handelshotel Luna SA en wiens werken bijna 20 jaar stil liggen aan de eerste lijn van La Cala.

Om dit te doen, heeft de gemeentelijke plenaire vergadering groen licht gegeven om een ​​nieuw dossier te starten om de weg vrij te maken en alle overtollige bebouwbaarheid van het hotel, ongeveer 53.000 vierkante meter, te legaliseren door middel van een nieuwe stedenbouwkundige overeenkomst.

Het zou de bedoeling zijn om in het gebouw het nieuwe Secanet-centrum voor speciaal onderwijs en een administratieve uitbreiding te bouwen om de inwoners van La Cala te dienen, evenals enkele kantoren van de lokale politie.

Het Atrium Beach was ontworpen om een ​​van de grootste hotelcomplexen in Europa te worden en de promotor kreeg een licentie om een ​​etablissement van 11 hoogtes te bouwen, maar uiteindelijk werden er dat 21. Bovendien vonden er ook twee arbeidsongevallen plaats in 2003 waarbij drie arbeiders stierven en dat zorgde ervoor dat de bouw van het complex werd stopgezet.

Geconfronteerd met een dergelijke bouwovertreding probeerden de promotor en de gemeenteraad verschillende strategieën om het project te redden en, op hun beurt, het algemeen belang te verdedigen.

Bron: Información.es

Laad meer gerelateerde artikels
Laad meer artikels in Nieuws
Reacties niet meer mogelijk

Controleer ook

6 en 8 december: nationale feestdagen

Dit jaar vallen twee nationale feestdagen op dagen die een lange brug kunnen betekenen, na…