Inicio Nieuws Treinbruggen worden wandelbruggen

Treinbruggen worden wandelbruggen

2 minuto leer
339

Lijn 9 van de TRAM, de verbinding tussen Denia en Alicante, is al wel helemaal rond, maar toch niet helemaal. Twee keer moet men nog overstappen. In Teulada, om met de oude trein het traject tussen Benidorm en Teulada af te leggen, en in Benidorm. Om tussen die stad en Alicante weer gebruik te maken van de nieuwe treinstellen.

Dit alles omdat nog drie nieuwe bruggen dienen gebouwd tussen Benidorm en Teulada, namelijk over de rivier Algar in Altea, over de kloof van Mascarat tussen Altea en Calp en over de vallei van Quisi, tussen Calp en Benissa. Het verst gevorderd is de brug over de vallei van Quisi (foto), 370 meter lang, die deze zomer afgewerkt zal zijn, terwijl de twee andere bruggen voorzien zijn om eind 2024 in gebruik te worden genomen. Deze week zullen de administratieve wegen in gang worden gezet voor de viaducten over de Algar en Mascarat. In totaal zullen deze drie bruggen 160 miljoen euro kosten.

De oude drug over de vallei van Quisi, gebouwd tussen 1913 en 1915, wordt beschouwd als cultureel erfgoed en wordt niet afgebroken. De nieuwe brug komt enkele meter naast de oude. Datzelfde zal ook gebeuren met de drug over de rivier Algar. De oude bruggen zullen worden gebruikt als wandelpaden. Wat betreft de brug van Quisi is die wel niet geschikt voor mensen met hoogtevrees.

Cargue Artículos Más Relacionados
Cargue Más En Nieuws
Comentarios cerrados

Mira además

Engelen weigeren te vertrekken

De grote engelen die in Alicante ter gelegenheid van de eindejaarsfeesten in de straten we…