Inicio Nieuws Zitten op een kunstwerk in Calp

Zitten op een kunstwerk in Calp

2 minuto leer
198

De bekende Galicische artieste Lola Extremadouro kreeg van het gemeentebestuur van Calp de toelating om de ruggen van de stenen zitbanken langs de Paseo Marítimo in die stad te beschilderen. Waar in vele andere dorpen de schilders en schilderessen worden losgelaten op de gevels van de huizen, heeft deze dame als doelwit de zitbanken gekozen.

Vorige week stak ze de handen uit de mouwen, nam palet en penselen, opende verfpotten en brak los. Het resultaat is een kleurig schouwspel met vissen, inktvissen, sinaasappelen en andere typische onderwerpen van de Middellandse Zee.

De artieste, geboren in Vigo, woont al tien jaar in Calp en vond in de stad van de Peñon de Ifach de nodige inspiratie om aan het werk te gaan. Ze neemt de banken van de twee stranden onder handen. Lola Extremadouro werd gevormd in de school voor Toegepaste Kunst in Vigo en deel van haar werk is ook te zien in onder andere de Verenigde Staten en Japan, Italië en Argentinië. Ze had reeds talrijke exposities in Spanje en momenteel lopen er tentoonstellingen van haar werk in Nederland en Colomba, maar zo ver hoeft men nu niet meer te gaan, want in Calp zijn er nu voldoende voorbeelden van haar artistieke kwaliteiten.

Cargue Artículos Más Relacionados
Cargue Más En Nieuws
Comentarios cerrados

Mira además

Internationale Museumdag

Ieder jaar op 18 mei viert men de Internationale Dag van het Museum. Dit jaar doen ook de …