Home Nieuws Mini ‘Camino del Rey’ in Relleu

Mini ‘Camino del Rey’ in Relleu

4 minuten (lectuur)
809

Iedereen kent natuurlijk de Camino del Rey in de provincie Málaga, dat smalle pad dat langs de verticale rotswanden loopt en dat onlangs werd heraangelegd omdat te veel avonturiers hier hun leven riskeerden.

De provincie Alicante heeft nu zijn kleine Camino, laten we het de Camino del Príncipe noemen, en wel in Relleu.

Men ‘wandelt’ hier, als men ten minste geen hoogtevrees heeft, veertig meter hoog langs de steile rotswanden van een barranco, 212 meter lang over houten planken en eindigend op een uitzichtplatform met een glazen bodem, om het allemaal nog indrukwekkender te maken. Hier werd vroeger het stuwmeer in de bedding van de rivier Amadorio aangelegd.

Het is een unieke belevenis in de provincie, in een minder indrukwekkend landschap dan in Málaga, maar beslist een avontuur, dat dus niet voor iedereen is weggelegd. Het pad zelf is heel gemakkelijk, maar met hoogtevrees niet aan te raden, al is alles wel goed beveiligd. De glazen bodem laat toe in de barranco te kijken, smal en als het fel geregend heeft een wilde stroom, populair bij de avonturiers die ‘barrancismo’ bedrijven.

Het was geen sinecure om dit pad aan te leggen tegen de verticale rotswanden. Alles moest stevig en veilig zijn om langs deze ‘Estret del Pantà’, de engte van het stuwmeer de mensen tot op het uitzichtpunt te leiden. Men heeft de indruk dat men in het ijle loopt tot men vanaf het platform het stuwmeer kan zien. Men ziet ook nog het oude huisje van de sluiswachter en in de verte de stad.

Het pad begint bij de oude weg naar de stuwdam, die in 1653 gebouwd werd.

Binnen enkele weken zal het pad worden opengesteld voor het publiek. Het enige wat nog ontbreekt is de signalisatie.

Het pas is maar een onderdeel van een tocht die begint in Relleu en 4,6 kilometer lang is, langs landbouwvelden en natuurgebied, langs de zone waar het huis van de sluiswachter woonde en waar de stenen werden bewerkt om de dam te bouwen.

Het was de ingenieur die ook het oudste stuwmeer van Europa in Tibi liet bouwen, de Italiaan Cristobal Antonelli, die het werk leidde.

De aanleg van het pad kostte 65.000 euro, waarvan 42.000 euro afkomstig waren van de Europese fondsen LEADER en de rest werd betaald door het gemeentebestuur van Relleu. Er zijn nu plannen om dit pad nog verder uit te breiden.

Met dit initiatief hoopt Relleu meer toeristen aan te trekken. Het niet meer in gebruik zijnde stuwmeer met de oude dam is een historische bezienswaardigheid.

Openingsuren tijdens de zomer (13/6 tem 18/9):

’s Morgens: 9.00-14.00u.
’s Namiddags: 17.00-20.30u.
Reserveren kan telefonisch op nummer : +34 613 033 336

Laad meer gerelateerde artikels
Laad meer artikels in Nieuws
Reacties niet meer mogelijk

Controleer ook

Circarte gaat weer van start

In totaal zorgen 19 gezelschappen voor 20 voorstellingen tijdens het festival CIRCARTE in …