Inicio Activiteiten Wandelclub Wandelen met VIW gaat weer van start

Wandelen met VIW gaat weer van start

3 minuto leer
912

Na een vergadering in het Vlaams Ontmoetings Centrum in Calpe, met de al enthousiaste wandelaars, zal de groep van Vlamingen in de Wereld weer met wandelingen beginnen op donderdag 29 oktober. De donderdag werd bijna unaniem door de aanwezigen gezien als de dag dat de meeste mensen vrij zijn. Een ander initiatief vond veel bijval: wat verder weg en een wandeling combineren met het bezoek aan een natuur- of architectonisch monument. Daar bleek de grote meerderheid van de aanwezigen wel voor te vinden. Dat wordt dan een dagexcursie met etentje.

Op 29 oktober beginnen we rustig in Altea en op 12 november zullen we een wandeling door de bossen van La Nucía combineren met een bezoek aan de beeldentuin. Over beide wandelingen krijgt u kortelings de nodige informatie.

Andere geplande bezoeken zijn bijvoorbeeld de druipsteengrot van Rull in Vall d’Ebo, de tuin van Albalda in Pedreguer, de oudste stuwdam van Europa in Tibi, het klooster van San Geronimo de Cotalba bij Gandía en de abdij van Simat de Valldigna. ‘Gewone’ wandelingen zijn gepland onder andere bij Benigembla naar de bronnen, de druivenvallei van Lliber, de Oltá in Calpe en de bossen van Calpe.

Er was ook belangstelling voor stadsbezoeken. Een voorstel was een bezoek aan Novelda met de route van de Art Nouveau en de heuvel La Mola.

Ook zullen we twee iets zwaardere tochten doen: naar het fort op de Bernia en naar de rotsboog van de Vall de Gallinera, waarbij we wel hoger beginnen, namelijk in Vall d’Alcalá.

Zoals u ziet zijn er vele mogelijkheden bij gekomen en gaan we een afwisselend seizoen tegenmoet. Alle informatie krijgen de mensen die zich opgaven per e-mail (hugorenaerts1@gmail.com) en op de website van Vlamingen in de Wereld.

Cargue Artículos Más Relacionados
Cargue Más En Wandelclub
Comentarios cerrados

Mira además

Beste wandelvrienden

Ik kom met goed nieuws. In samenwerking met de uitstekende behandelingen in het ziekenhuis…